Путин: Тръмп не ми е невеста, че да се разочаровам от него

OFFNews 05 септември 2017 в 12:19 1965 1

"Той не ми е невеста, аз не съм му невеста, нито младоженец - занимаваме се с държавна дейност." Така руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, отговори на въпрос на журналист дали е разочарован от американския си колега Доналд Тръмп заради охладняването на отношенията между двете страни. Подразнен, Путин определи въпроса като "наивен".

Все пак Путин изрази надежда, че ще постигнат компромис в интерес на народите на двете страни.

"В дейността си Тръмп се ръководи от националните интереси на своята страна, а аз - на моята. Много разчитам да ни се удаде, както е казвал и президентът на САЩ, да намираме някакви компромиси при решаването на двустранните и международните проблеми, за да се решават те в интересите както на американския, така и на руския народ, и в интересите на много други страни, имайки предвид голямата ни отговорност за международната сигурност", каза Путин в края на визитата си в Китай.

Путин отбеляза, че смята за некоректно да обсъжда развитието на вътрешнополитическата ситуация в САЩ. "Това не е наша работа, това си е работа на Съединените щати", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови