Путин свиква Съвета по сигурността на Русия

Кремъл нарече герои руските войници, които се сражават в Украйна

OFFNews 03 март 2022 в 14:39 9550 8

Руският президент Владимир Путин ще свика днес Съвета по сигурността на федерацията. Засега обаче не е ясно какви теми ще се дискутират на срещата на групата, съставена от висши държавни служители и началници на агенции в областта на сигурността и отбраната.

За това съобщи прессекретарят на на Путин Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА. 

Кремъл похвали руските войници, които се сражават в Украйна, и ги нарече "герои, които ще останат в историята". Но Песков призна, че смъртта на руски военни в Украйна е трагедия.

На брифинг с репортери той отрече спекулациите, че руските власти възнамеряват да въведат военно положение или че ще попречат на мъже да напускат Русия.

Русия нарича действията си в Украйна "специална операция", която според нея няма за цел да окупира територия, а да унищожи възможностите на съседката й да води война, както и да бъдат заловени хора, които Русия смята за "опасни украински националисти".

Песков каза, че руските жертви при боевете в Украйна, които са 498 според съобщение на министерството на отбраната от вчера, са повод за скръб. "Разбира се, това е огромна трагедия за всички нас. В същото време ние се възхищаваме от героизма на нашите въоръжени сили", допълни говорителят.

Песков осъди решението на Международния параолимпийски комитет да забрани на руски спортисти да се състезават на зимните параолимпийски игри в Пекин и определи ситуацията като чудовищна.

Миналата седмица имаше заплахи за бойкот на параолимпиадата от други държави заради руската инвазия в Украйна.

Украйна "очевидно не бърза" да участва в нов кръг дипломатически разговори за конфликта, отчете Песков. Той изрази надежда украинската делегация да успее да участва в планираните за днес дискусии. Украинската агенция УНИАН вече съобщи, че представителите на страната са на път за разговорите и дори предостави снимка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

10

Гледах е ся монолога на Лилипутин. Този човек е за психиатрия.

2744

7

AAA

03.03 2022 в 17:11

Самите руснаци ще утрепат страхливия комплексар Путьо Путин! Помнете ми думата.

-8580

6

Расия тази война я загуби. Сега Лилипутин търси някъв начин за да излезе полу-наведен.

1321

3

4rnor

03.03 2022 в 15:19

Тази комплексирана и морално изцедена твар няма ли най-накрая да спре да праща Руски деца в "историята" и да вземе да прати себе си с 9мм в кретинското си малко черепче?
 
X

Да помогнем на украинските деца!