Путин свика съвещание за атаката срещу Кримския мост. Медведев: Да ги ликвидираме!

OFFNews 17 юли 2023 в 12:39 12707 7

Снимка Mash

Вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, шефът на ФСБ Александър Борнников, министърът на транспорта Виталий Савелиев и ръководителят на руските власти в окупирания Крим Сергей Аксьонов са докладвали на президента Владимир Путин за последиците от нападението срещу Кримския мост миналата нощ, което блокира трафика между полуострова и Русия, съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости. Кремъл нарича удара срещу моста, който Киев смята за легитимна военна цел, терористичен акт.

Според Песков, Владимир Путин е дал указания за организиране на трафикъ към посока Крим и за оказване на помощ на хората, които са на път. 

Междувременно колоната от напускащи по спешност Крим през окупираната Херсонска област в посока Мелитопол е достигнала, по данни на РИА Новости, дължина от 5 километра.

„В момента по поръчение на държавния глава Хуснулин лети за региона, след като се запознае със ситуацията на място, президентът ще очаква доклад по видеоконферентна връзка към седем вечерта, когато Хуснулин ще докладва за ситуцията от местопроизшествието.

Регионалният отдел на Следствения комитет на Русия е образувал досъдебно производство във връзка с взривяването на моста, съобщи ТАСС.

Националният комитет за борба с тероризма обяви, че Киев е извършил в понеделник терористична атака срещу Кримския мост с два плавателни апарата без екипаж, пътното платно на моста е повредено, убити са двама възрастни, ранено е едно дете. Веднага след взривяването на фрагмента от моста беше спряна и работата на Керченския ферибот, но към 10:00 руските власти обявиха, че движението там се възстановява. Самият мост е затворен за автомобилно движение, по железопътната секция преминават влакове.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини за атаката Великобритания и САЩ. "Терористичната атака срещу Кримския мост беше извършена с участието на американските и британските разузнавателни служби, коментира в понеделник Захарова.

„Режимът в Киев е терористичен и има всички белези на международна организирана престъпна група. Решенията се вземат от украински официални лица и военни с прякото участие на американски и британски разузнавателни служби и политици. Съединените щати и Великобритания ръководят терористична държавна структура “, заяви Захарова в канала си в Telegram.

Малко късно на новината реагира и Дмитрий Медведев, бивш президент на Русия, който пазеше стола на Владимир Путин преди връщането му в Кремъл за нови мандати. "Трябва да бъдат взривявани техните собствени домове и домовете на роднините им. Да бъдат издирвани и ликвидирани техните съучастници и да се откажем от идеята за съдебен процес срещу тях. Но главното - да бъде унищожавано висшето ръководство на терористичните формирования, в каквито и процепи да се крият тия насекоми. Това е трудно, но не невъзможно", заяви бившият дубльор на Путин, който сега има почетната длъжност заместник-секретар на съвета за сигурност на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

5

ImBlack

17.07 2023 в 13:28

С тази война фашистката хунта в Кремъл отдавна изгори всички мостове към Украйна за поколения напред.

1067

4

StinkingSonOf

17.07 2023 в 13:19

Доста са се възпалили хемороидите на Захарова и Митака Медведев. Нямам търпение да гледаме екзекуциите им на живо след трибунала.

12761

3

cepcem

17.07 2023 в 13:12

Еееее, медведката никога не ме подвежда. Бях сигурен, че веднага ще прати сармите да ни нюкне на радиоактивна прах. Таман се бях закахърил, че стана обяд, а кьорава сарма не се вижда на хоризонта. Аре да ни изпепелява и днеска, че да мирясва. Маймуна алкохолизирана.

12278

2

Bai Tanas

17.07 2023 в 12:51

На Украйна мост с Русия не им трябва.

12278

1

Bai Tanas

17.07 2023 в 12:49

Терористите които взривяват болници и детски градини голям вой наддават като им разклатят маршрутите за подклаждане на войната .
Долна сган
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика