Путин: Ще строим и други големи проекти като Кримския мост

19-километровото съоръжение струва 3,6 милиарда долара

OFFNews 23 декември 2019 в 17:53 3178 1

Снимка РИА Новости

Русия ще продължи и занапред да реализира големи проекти като Кримския мост, заяви президентът Владимир Путин на церемония по пускането на железопътното движение по инфраструктурното съоръжение, цитиран от ТАСС.

Президентът откри тържествено внушителния железопътен мост до Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., посочва Асошиейтед прес.

Путин пристигна с първия влак от град Керч на Кримския полуостров до континенталния град Таман и така на практика откри движението по 19-километровия мост - най-дългия мост в Европа. 

Проектът на стойност 3,6 милиарда долара има за цел да укрепи връзките между Русия и Крим, като засили товарния транспорт и увеличи потока от туристи.

Путин поздрави строителните работници, осъществили проекта.

"Вие показахте, че можем да изпълняваме такива мащабни проекти въз основа на собствената си технологична база. Това вдъхва у всеки у нас увереност, че можем да осъществяваме и други такива проекти в бъдеще и непременно ще го направим", каза държавният глава и изтъкна, че днес железопътното движение не се открива, а се възстановява.

Движението на автомобили по паралелен мост през Керченския проток между Черно и Азовско море беше открито през май 2018 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

1

elbarbudo

23.12 2019 в 21:19

Евтин боклук. Боко щеше да го построи за поне 36 милярда.
 
X

Да помогнем на украинските деца!