Путин ще се жертва да е президент заради коронавируса и икономиката

OFFNews 12 март 2020 в 15:46 3176 1

Руският президент Владимир Путин одобри промени, с които може да остане на власт след 2024 г., заради глобалната нестабилност и заплахите за Русия, включително коронавируса, обяви днес Кремъл, предаде АФП, цитирана от БНР.

По време на рядко и необявено преди това появяване пред парламента във вторник Путин се съгласи с предложение да се нулират президентските му мандати с предстоящи промени в конституцията. Предложението дойде от депутатката в Думата Валентина Терешкова - първата жена космонавт на СССР.

Предложението ще стане факт, ако бъде одобрено от Конституционния съд, и ако гражданите го подкрепят на референдума на 22 април.

Това ще позволи на Путин още два мандата след изтичането на настоящия четвърти през 2024 г.

Изненадващото съобщение дойде, след като по-рано Путин изключи възможността да остане на власт в нарушение на настоящия закон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Рогозин заяви днес, че президентът е променил решението заради съвкупност от фактори, включително новия коронавирус, възможността за глобална рецесия и регионални конфликти.

„Ситуацията по света е по-нестабилна“, каза Песков и допълни, че „новият коронавирус има доста сериозни последствия за глобалната икономика още сега“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12608

1

gadeff

12.03 2020 в 19:49

Мамин златен...
Да им е жив и здрав още илядо години.