Путин се самоизолира след контакт с болен, ще тества ефекта на Спутник

OFFNews 14 септември 2021 в 18:06 2884 0

Снимка Getty Images

Президентът на Русия Владимир Путин се самоизолира, след като няколко души от неговото най-близко обкръжение се разболяха от коронавирус, съобщи ТАСС. Путин, който е ваксиниран с руската ваксина "Спутник V", оприличи ситуацията с "естествен експеримент", който ще покаже ефективността на Sputnik V на практика.

"Титрите ми (нивата на антитела - бел. ред) са такива, че според общите данни са доста високи, но нека да видим как ще изглеждат на практика в живота", каза президентът по време на съвещание с членове на правителството и функционери от партията му "Единна Русия", визирайки причините, които са го накарали да се самоизолира.

В най-близкото ми обкръжение няколко души се разболяха и един от тях е човек, който работи в непосредствена близост до мен. Той е ваксиниран", казва той. "Беше реваксиниран, но очевидно малко късно", уточни Путин.

Според Путин служителят се е разболял три дни след реваксинацията. "Общувах с него предния ден, много отблизо, през целия ден", каза държавният глава.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков заяви, че Путин е дал негативен резултат на теста за коронавирус, не отговори на въпрос кой точно от неговото обкръжение е болен, според руската служба на BBC. Песков също така не каза как ще гласува Путин на изборите за руската Дума, които се провеждaт от 17 до 18 септември.

Путин отложи пътуването си до Таджикистан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews