Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Путин призна, че ако е имал възможност, би предотвратил разпадането на СССР

OFFNews 03 март 2018 в 10:08 6053 2

Руският президент Владимир Путин призна, че ако е имал възможност да промени нещо в историята на страната, би искал да предотврати разпадането на Съветския съюз.

В същото време той подчерта, че не би искал да смени днешния ден с друга историческа епоха, защото в миналото неговите предци са били крепостни селяни. Такива отговори държавният глава даде на серия блиц въпроси по време на медия форум на общественото движение "Общоруски народен фронт" (ОНФ) "Истина и справедливост", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Част от тези кратки въпроси бяха не съвсем сериозни, дори иронични, някои бяха с хипотетичен характер, други бяха свързани с историята. Всички те предполагаха кратки отговори, отбелязва агенцията.

На въпроса кое събитие, станало в Русия, би искал да промени, Путин отговори: "Разпадането на Съветския съюз". Отговорът на президента на въпроса в кой исторически период би искал да се озове, беше: "Днес". "Разбирате ли, някога всички мои предци са били крепостни селяни, а аз съм президент", с ирония поясни държавният глава.

Съдейки по другите отговори на Путин на останалите блиц въпроси, главното в живота е резултатът, а силата на Русия е в хората, отбелязва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови