Путин предупреди, че Русия е готова за ядрена война

OFFNews 13 март 2024 в 08:33 9457 8

Владимир Путин

Снимка БТА/АП архив

Русия е технически готова за ядрена война. САЩ разбират, че ако изпратят войски в Украйна, Русия ще третира този ход като намеса и ще доведе до ескалация на войната, обяви президентът Владимир Путин пред телевизия "Россия-1" и информационна агенция РИА, предаде Ройтерс. 

Путин обаче уточни, че не вижда необходимост от използването на ядрени оръжия в Украйна. 

Той заяви, че Русия е готова да разговаря за тази страна, но само когато разговорите се основават на реалности. Относно ситуацията на "линията на съприкосновение" Путин каза, че там инициативата "е напълно предадена" на руските сили, съобщи БТА. 

Относно украинските атаки, Путин заяви, че основната им цел е ако не да нарушат президентските избори в Русия, то най-малкото някак си да възпрепятстват нормалния процес на волеизявлението на гражданите, съобщи БТА. Путин отново подчерта, че използването на ядрени оръжия е заложено в ядрената доктрина на Кремъл. 

"Оръжията съществуват, за да ги използваме", каза Путин. "Ние имаме наши собствени принципи", допълни той.

Русия ще разположи военни на границата с Финландия, след като тя влезе в НАТО. Той определи присъединяването на Финландия и на Швеция към алианса като "безсмислена стъпка" и добави, че Русия ще разположи системи за унищожение и военнослужещи на границата с Финландия. "Ние нямахме военни там, но сега ще имаме. Там нямаше системи за унищожение, но сега те ще появят", каза Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

8

Johnny B Goode

13.03 2024 в 16:45

Този май е време да го приберат санитарите.

605

7

avitohol

13.03 2024 в 12:10

Дали не е искал да каже е готов новия дълбоко изкопан бункер ?
Въобще не го слуша главата това дребно човече. Тея КГБ генерали, които му дърпат конците защо не му подадат малко новичок на лъжицата ами го чакат да направи кякоя глупост

135

6

Far Rider

13.03 2024 в 10:11

Путин пропуска един друг аспект на въпроса за ядрената война. Той е готов (евентуално) да изстреля ракети с ядрени глави, но не е готов, че ще получи в отговор същото! Остава въпросът: колко такива ракети е в състояние да изстреля реално.

1000

5

Зла свекърва

13.03 2024 в 10:05

Мнозина се опасяват, че основната заплаха от разпадането на РФ ще бъде да не би ядрени оръжия да попаднат в ръцете на терористични групировки.

Е, Путин направи и невъзможното, за да омаловажи този риск, защото самата руска държава се превърна в терористична групировка, но с голям мащаб.

Два жилищни блока, с много цивилни жертви. Това е отмъщението им срещу украинското нападение срещу петролни складове и заводи.

Свален самолет - бомбардиран жилищен блок. Потопен кораб - бомбардиран жилищен блок.

Истината е, че ядрените оръжия ВЕЧЕ са в ръцете на терористичната групировка наречена Русия.

2550

4

alfakentavur

13.03 2024 в 10:04

Под готова за ядрена война да се разбира, че е готова да изстрелва ракети (ако успеят да стартират).
Тази част от готовността, която е защита на населението, на нея не й е нужна.

345

3

Джендо Джедев

13.03 2024 в 09:44

Тия крепостници ако и ядрена война могат да водят така, както могат да водят конвенционална, янките направо да ги подпукват!

-1650

2

ob1

13.03 2024 в 09:16

Тоя пък сопол кога си подаде носа от бункера, че и заплахи взел да ръси?
Ей, как искам да го видя да се гърчи на въжето...

723

1

user4eto

13.03 2024 в 09:01

Сигурно е готова.
Дмитрий Глуховски (когото обявиха за враг на народа) много добре е описал сценария в романа си "Метро" с особено интересна развръзка, типично по кремълски.
 
X

Да помогнем на украинските деца!