Путин поздрави украинските ветерани от Великата отечествена за 'общия велик празник'

OFFNews 08 май 2022 в 18:33 3005 2

Снимка БТА

В навечерието на 9 май руският президент Владимир Путин поздрави украинските ветерани от Великата отечествена война и всички граждани на Украйна по случай Деня на победата, който определи като “наш общ велик празник”. Путин ги призова да не допуснат реванш на нацизма.

В поздравителна телеграма до украинските ветерани и граждани Путин предупреждава, че за съжаление днес нацизмът отново “надига глава” и се опитва да насажда своите нечовешки и варварски порядки.

“Наш свещен дълг е да не допуснем реванш на идейните наследници на онези, които бяха победени във Великата отечествена война”, се посочва в текста. Путин пожелава на украинските ветерани “душевен мир, добро здраве и дълголетие”, а на всички останали граждани на Украйна - “мирно и справедливо бъдеще”.

Руският президент изпрати поздравителни телеграми до лидерите на бившите съветски републики с изключение на Литва, Латвия, Естония, Грузия и Украйна.

За сметка на това той се обърна към ръководителите на сепаратистките Абхазия и Южна Осетия в Грузия и Донецката и Луганската народна република в Украйна. В телеграмите си до лидерите на Донбас Путин пише, че “донецките и луганските военнослужещи, като предците си, се сражават рамо до рамо за освобождението на родната земя от нацистката мерзост”. Той изразява увереност, че “победата ще бъде наша, както през 1945 г”.

Утре Русия ще отбележи с традиционния военен парад на Червения площад 77-мата годишнина от победата във Великата отечествена война. На парада не е поканен нито един чуждестранен лидер, напомня БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

3

хr4

08.05 2022 в 21:17

Как ги поздрави? С Искандерче или с Калибър?
Упс, те май свършиха. Нищо де и Оникс върши работа...

440

2

Pietro

08.05 2022 в 19:23

Тези идиоти руснаците, изглежда и през XXII век ще прдължат с тяхната победа. Ако не беше лендлиза за милиарди долари, Хитлер може би щеше да си пие кафето в Кремъл. Както и да е, обаче сега в Кремъл седи друг маниак, Путлер, който заплашва света с ядрено унищожение. И руските мужици му вярват, защото все още живеят 40-50 години назад във времето.