Путин покани и Макрон в Москва за 75 години от Победата

OFFNews 28 юни 2019 в 18:49 2289 0

Г-20, Осака, Япония

Снимка ТАСС

Руският президент Владимир Путин е поканил френския си колега Еманюел Макрон да присъства на тържествата по повод 75-годишнината от победата във Втората световна война, които ще бъдат през май 2020 г., предаде Интерфакс.

Двамата се срещнаха в рамките на Г-20 в Осака и си говорили на „ти“. „Благодарен съм за поканата за Парижкия форум за мир и ще постарая да се възползвам. На свой ред искам да те поканя да участваш в тържествените мероприятия, посветени на 75 г. от победата ни във Втората световна война“, е казал руският лидер.

По време на преговорите Путин е подчертал, че Франция е един от най-важните чуждестранни партньори на Русия. „Ние имаме натрупан много голям опит в конструктивното сътрудничество по много важни направления. Разбира се, ние знаем и за проблемите, обсъждаме ги. Сега след работни обяд ние особено активно говорихме за някои въпроси от международния дневен ред, представляващи особен двустранен интерес. И сега можем в спокойна обстановка да говорим по всички тези въпроси“, е казал Путин.

Путин и Макрон провеждат срещата си в резиденцията на руския лидер, която той заема в дните на Г-20. Когато Макрон пристигнал, поздравил домакина си на руски с „привет“. По-рано Владимир Путин е отправил същата покана и към американския държавен глава Доналд Тръмп. В близките дни в Белия дом ще бъде получена официалната покана от Кремъл, която Тръмп е казал, че ще очаква, е заявил прессекретарят Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови