Путин подписа закона за събаряне на стари сгради в Москва

OFFNews 02 юли 2017 в 09:59 8826 6

Руският президент Владимир Путин подписа спорния закон за масово разрушаване на стари жилищни сгради в Москва и преместването на обитателите им. Той влиза в сила незабавно. 

Проектът предизвика масови протести през май, но беше гласуван от руската Държавна дума на 14 юни и одобрен от Съвета на федерацията на 28 юни.

Над 4000 сгради от съветско време трябва да бъдат разрушени от септември, което ще наложи няколко хиляди московчани да бъдат преместени в други жилища. 

Държавата обещава на хората апартамент със същите размери, но не същата стойност в същия квартал. На теория за разрушаването на сграда ще бъде необходимо съгласието на мнозинството от обитателите й. В такъв случай те ще разполагат с 60 дни, за да се изнесат, и няма да имат право да оспорват решението, съобщи БНТ. 

Московското кметство иска да подмени хиляди сгради с високо строителство, позволяващо да бъдат настанени много повече домакинства в 12-милионната столица. Според критиците проектът показва незачитане на частната собственост. 

Наричани "хрушчовки", тъй като са построени по времето на управлението на Никита Хрушчов в Съветския съюз през 1950-те и 1960-те години, тези сгради са емблематични за московските предградия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

02.07 2017 в 19:17

Йончев, искам да те информирам, че РЕД ПАК Е НЕДОВОЛЕН, налагаш цензора на потребител Sottozero......вече 5 мин. правя безумни опити през ВСИЧКИ версии да му оценя ПОЛОЖИТЕЛНО коментара, ама НА ЯДЕЦ, на всички включая и мен става, на Соте НЕЕЕ.....надявам се да не включиш СЕГА и мен в този списък - The Black List.....Молбата ми е да го изкараш, а евентуално не би трябвало да го има всъщност.....както ида е......СОТЕ дай 5 от мен;)

63994

5

Red or Dead

02.07 2017 в 19:09

Sote, много остроумно......РАЗХЛАААААБЕНИЯТ БОЛТ........
И в стила на една реклама любезно предоставена от Денис за Мерцедес........да речем така...“Разхлабен-Болт“ - Най-доброто или...............НИЩО“.........

Относно “статията“......пореден SHIT..... обиждащ интелекта на МИСЛЕЩАТА част от Форума

77927

2

El Commandante

02.07 2017 в 10:58

Мноо хубаво е направил, тея блокчета са гнусна гледка...