Путин пиян? Видео от среща в Кремъл поставя нови въпроси за състоянието на руския президент

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2022 в 16:57 21045 32

Владимир Путин

Снимка ТВ Звезда

Владимир Путин

Видео, за което се твърди, че за първи път показва руския президент Владимир Путин в нетрезв вид трупа популярност в социалните мрежи и поставя въпрос за състоянието, в което се намира ръководителят на Русия.

На видеото отпреди два дни руският автократ, говорейки пред военни и пропагандисти с чаша в ръка, разказва защо Руската федерация нанася удари по енергийната система на Украйна. Прави впечатление освободеността и леката замаяност, с която говори държавният глава, както и движението на ръцете и тялото му, клатушкането.

„Всички информационни противостояния, информационни подмятания, всякакви фейкове трябва да останат настрана. (тук Путин разчиства с жест въображаеми препятствия пред себе си и пъха лявата си ръка в джоба и подсмърча) Не трябва да ни пречат да изпълняваме своя дълг пред нашите хора“, обяснява стопанинът на Кремъл.

„Вдигна се много шум по повод на нашите удари по енергийната инфраструктура на съседна страна. Да, правим го това. Но кой започна? Кой удари по моста, по Кримския, кой взриви електрозахранващата линия от атомната електростанция на Курск? Кой не подава вода на Донецк? Неподаването на вода на милионен град това е акт на геноцид. Никой, никъде, думичка не казва за това, изобщо. Пълно мълчание. Ние само да мръднем в отговор – шум, дуднене, трясък из цялата Вселена. Това няма да ни пречи да си решаваме бойните задачи“, - казва употребилият Путин.

По повод изявата на президента си руската журналистка Анна Немцова написа, че предполагаемото алкохолно опиянение на Путин е първото за времето, през което се намира на власт. По думите й това е едно от малкото не режисирани видеа на руския диктатор.

За 20 години сме виждали много постановъчни фото- и видеоснимки, в частност на полуголия Путин на кон или гмуркащ се за гръцки делви, Путин, летящ с прелетни птици или целуващ момченце по коремчето, но пияни речи за руските ракети, нанасящи удари по съседна държава, би трябвало да са лична постъпка на Путин“, написа Немцова в Туитър.

„Изцепката на Путин показва, че той се намира под невероятен стрес“, смята публицистът и политолог Андрей Пионтковский. Според него това противоречи на утвърждавания публичен образ на руския президент като спортен мачо, джудист, концентриран човек.

Появата на публично място след видима консумация на алкохол не е прецедент в Кремъл. Приятел на чашката беше покойният президент Борис Елцин. Беларуският президент Александър Лукашенко се оплака дори веднъж, че е бил напиван от Елцин и от бившия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев. „Аз съм човек въздържател, но с Елцин понякога имаше „Ти мене уважаваш ли ме, или не ме уважаваш? Същата работа беше и с бившия лидер на Казахстан. Като седнеше Назарбаев и казваше, „Саша, по чашчица? И аз какво, да му кажа, че няма да пия ли?“, спомня си Лукашенко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2940

32

alfakentavur

14.12 2022 в 17:34

Плазмодий не може да съветва примат.
Ако приматът от време на време обръща внимание на плазмодия, това е жест на висше благоволение.
И ако приматът може да се наведе, за да погледне плазмодия отблизо, то плазмодият никога не може да израсне на нивото на примата.
Глупостите си можеш да си ги завреш отзад, докато емигрираш в Сибир.

-8847

31

евроатлантик

14.12 2022 в 13:56

Работата ти въобще не ме интересува, но явно ти се смяташ за "Много голяма работа"! И дали не те посъветвах вече, ако не искаш да си сложиш филтър "антиевроатлантик", да си сложиш презерватив за анален секс?

2940

30

alfakentavur

14.12 2022 в 10:39

Защо се мислиш за толкова значим, че да слагам филтри? Като вървя и видя хлебарка - просто я настъпвам и размазвам. Още повече като е рашистко мекере. Не се правя, че не я виждам.
Моята работа нямаш потенциала да я разбереш и около 1%.
Днес какъв е вкусът на задника на Путлер?

-8847

29

евроатлантик

13.12 2022 в 15:27

А, бе, твоят boyfriend Джонката нали ти каза да си сложиш някакъв филтър и да не ме виждаш. Твоята работа май е, учи, е@и, учи, е@и, а то все ни научено, ни нае@ано!

2940

28

alfakentavur

13.12 2022 в 13:45

Жалките пелтечения на някакво рашистко тролче и путлерово мекере са препоръки точно толкова колкото орките "влязоха в Киева за три дни".

-8847

27

евроатлантик

13.12 2022 в 13:07

Я, по-добре си отбележи препоръките, които съм ти дал и си ги препрочитай отвреме-навреме!

2940

26

alfakentavur

12.12 2022 в 13:34

Нали на тебе ти се повдигаше, бе жалко рашистко мекере - ето това е признак на нерви. Аз просто отбелязвам факти.
А ти плещиш глупости като Путлер на среща на ЦК.

-8847

25

евроатлантик

12.12 2022 в 13:08

Тропкаш ли, тропкаш ли с копитца? Да не би ясличката да ти е празна, та си тъй изнервен? От "Козяк" не отпускат ли достатъчно зоб?

2940

24

alfakentavur

11.12 2022 в 22:29

Видя се кой е тъпанар. Ти и цялата ти рода до девето коляно. Гънки се изглаждат, а не се "затварят", рашистко мекере жалко.

-8847

23

евроатлантик

11.12 2022 в 21:46

Хайде скрий се, че ми се повдига от тъпанари като теб!