Путин: Oбособяването на зона без полети ще направи замесените страни съучастници в конфликта

Санкциите на Запада са подобни на обявяване на война, но слава богу, още не се е стигнало до това и смятам, че нашите т.нар. партньори разбират до какво ще доведе това"

OFFNews 05 март 2022 в 16:51 11261 32

Снимка Twitter/KremlinRussia

Според руския президент Владимир Путин задачата на руската армия в Украйна е била да унищожи военната инфраструктура и тази част от операцията е "на практика завършена", предаде Би Би Си-Русия.

Путин беше на среща със стюардесите, работещи за Аерофлот. Пред тях той отговаряше на въпроси за войната в Украйна, наричана от него "специална военна операция".

"Операцията в Украйна протича по план. Всичко е според плановете на руския Генщаб", каза руският президент. 

По думите му във военния конфликт не участват наборници.

Относно твърденията, че в Русия може да бъде въведено военно положение, Путин коментира, че то се въвежда в страната с президентски указ и се прилага в случай на външна агресия. "Но ние нямаме такава ситуация и се надявам, че няма да имаме", заяви той.

Президентът на Русия добави, че има други специални извънредни ситуации, които могат да бъдат използвани в случай на "широкомащабна външна заплаха", но няма "планове да въвежда и тях".

За поисканата от президента на Украйна Володимир Зеленски и впоследствие отказана зона, забранена за полети над Украйна, Владимир Путин заяви, че "всяко действие в тази посока ще се счита от Русия като участие във въоръжения конфликт на страната, от чиято територия ще бъдат създадени заплахи за руските военнослужещи".

Той предупреди, че обособяването на зона, забранена за полети, ще направи замесените в това страни съучастници в конфликта.

"Чуваме, че е необходимо да се създаде зона забранена за полети над украинска територия. Но е невъзможно да се направи това от украинската територия, това е възможно само от територията на съседни страни", заяви Путин.

"За съжаление тези бандити и неонацисти не щадят хората. Те дори разстрелват свои военни, които не искат да оказват въоръжена съпротива. Имаме доказателства. Тези националисти, бендеровци разстрелват свои военнослужещи почти всеки", каза още той. 

Той коментира и наложените санкции срещу Русия. "Те са подобни на обявяване на война, но слава богу, още не се е стигнало до това и смятам, че нашите т.нар. партньори разбират до какво ще доведе това, независимо от безразсъдните изявления например на външната министърка на Великобритания", добави Путин. 

Руският президент нарече решението за провеждането на "специална военна операция" трудно. По думите му решението е предизвикано от намеренията на Киев да получи ядрен статут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

32

Стефан

06.03 2022 в 03:13

В антируската си истерия, Европа насреща си има не Путин. Има руснаците. Те дълго се мотаят, а после се ядосват. На европа не и трябват ядосани руснаци. Това не са западноукраинските цигани. "Стъклените очи на Путин" ще са смешката. Оставете хората на мира, преди да ви хванат за гушата наистина.

23293

31

Стефан

06.03 2022 в 02:51

За Името на профила:
Да, чувал съм "командването разчита единствено на вас, и вашата храброст". Сам съм го казвал.
Но не ми е интересно да го чуя от хора, които са побеснели срещу нормалния свят. А те зер са побеснели.
8 години убийства на деца, 14 000 цивилни трупа, и после тука писъци за слава украине. И одобрение от администрацията.

Не помня как се казваше песента, още от афганските, беше нещо с "бой затих у взорванного моста", а после имаше "... Ведь во всех временах огольтелых врагов убивают
Чтобы детям не плакать, и школам в ночи не гореть".

3767

29

Име на профила

06.03 2022 в 01:31

Уф долното не беше красиво, но в интерес на истината имаше намесена водка. И те така, бъдете здрави!

3767

28

Име на профила

06.03 2022 в 01:30

Стефан, ще ми се да изгледаш този клип. Той само по себе си е пропаганда, не се опитвам да те измамя. Просто го изгледай, особено след

https://youtu.be/tWhKIKjxYck

Превърти към руския, км 3:30, и има леки закачки.

Истината, заради която ти го пиша изобщо: те се опитвам да докарат съвсем нормален предел за тяхното си добър ден. тук не става въпрос за кой е буден пръв, нито за външни герои. Кеффффф Външна намеса ,,,

-8580

26

Само за днес има 9 расийски самолета свалени + 7 пилота пленени. Каква беше тази расийска пропаганда за модерна армия?

-8580

25

Днес видеото на Лилипутин пред стажант стюардесите се оказа фейк. Страх го е да се види с хора.

https://twitter.com/UKRINFORM/status/1500216288106459140
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки