Путин: Нови санкции срещу Русия ще доведат до разрив в отношенията със САЩ

OFFNews 31 декември 2021 в 08:15 3600 0

Снимка БТА/АП

Руският президент Владимир Путин предупреди американския президент Джо Байдън, че при нови санкции на Запада срещу Москва може да се стигне до разрив на отношенията между Русия и САЩ, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

По време на телефонния разговор, по инициатива на Кремъл вчера, американският президент Джо Байдън е заявил, че САЩ и съюзниците им ще прибегнат до решителен отговор, ако Русия нахлуе в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

"Президентът Байдън прикани Русия към дезескалация на напрежението с Украйна", заяви говорителката на Белия дом Джен Саки. Байдън "даде да се разбере, че САЩ и съюзниците им ще действат решително, ако Русия извърши инвазия на Украйна", каза още тя.

Помощникът на Путин Юрий Ушаков заяви в същото време, че руската страна е доволна от проведения телефонен разговор, който е бил фокусиран върху искането на Москва за даване на гаранции от Запада в сферата на сигурността.

Байдън заяви, че "в случай на продължаване на ескалацията по протежение на украинската граница, западните страни ще предприемат мащабни санкции" срещу Русия, изтъкна Ушаков.

"Нашият президент обаче веднага реагира на това и каза, че ако Западът в крайна сметка реши под една или друга форма да въведе въпросните безпрецедентни санкции, то всичко това може да доведе до пълен разрив на отношенията между страните ни. И че ще бъде нанесен изключително сериозен удар по отношенията на Русия със Запада като цяло", отбелязва високопоставеният руски представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!