Путин: Необходими са личните контакти с Байдън

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2021 в 13:21 1257 0

Срещата на върха между Русия и САЩ в Женева на 16 юни може да не е напразна, ако се създадат механизми за взаимодействие в различни области.

Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизионния канал "Русия-1" за предстоящата среща с американския президент Джо Байдън. Той изрази съгласие с позицията на американската страна, че редица въпроси са от взаимен интерес, уточнява БНТ. Сред тях ръководителят на руската държава посочи стратегическата стабилност, регионалните конфликти, екологичните мерки и грижата за околната среда в глобален смисъл, както и сътрудничеството в областта на икономиката.

"Тоест има въпроси, при които наистина можем да работим ефективно", подчерта руският президент.

"Ако след тази среща създадем механизми за работа във всички тези области, мисля, че би било добре. Тогава може да се каже, че срещата не е била напразна", каза Путин.

"Необходимо е да възстановим личните си контакти, отношения, да установим пряк диалог, да създадем наистина функциониращи механизми за взаимодействие в онези области, които представляват взаимни интереси", допълни руският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови