Путин не планира среща с вицето на Венецуела, тя пристига в Москва

Вилдан Байрямова 27 февруари 2019 в 15:04 1899 0

Делси Родригес

Снимка russian.rt.com

В графика на президента Владимир Путин за седмицата не е предвидена среща с вицепрезидентката на Венецуела Делси Родригес, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„През тази седмица в Кремъл не са планирани никакви контакти с вицепрезидента на Венецуела. Към този момент подобно мероприятие в графика на президента няма“, заяви пред журналисти Песков в отговор на въпроса на „Интерфакс“.

Агенцията се позовава на информиран източник, който е съобщил за визита на Родригес до края на тази седмица. Преди дни зам.-министърът на външните работи на Венецуела Иван Хил каза пред журналисти, че в рамките на консултациите между Москва и Каракас постоянно върви обмен на визити и че Родригес скоро ще посети руската столица.

На 10 януари Николас Мадуро започна втория си мандат на поста президент на Венецуела. Председателят на парламента Хуан Гуайдо отказа да признае резултатите от вота и се самопровъзгласи за президент. Той получи подкрепата на западните страни, които го признаха за държавен глава. Русия обаче подкрепя Мадуро, който пък не иска да се откаже от пълномощията си и настоява за преговори с Гуайдо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови