Путин: Народите, които приеха християнската истина, успяха да достигнат безпрецедентни висоти

OFFNews 28 юли 2018 в 20:38 11206 4

Снимка ЕПА/БГНЕС

"Народите, които приеха християнската истина като своя собствена, успяха да достигнат безпрецедентни висоти в областта на политиката, изкуството, литературата, науката и икономиката. Постигнатото единение повече от веднъж спаси, укрепи и подкрепи нашата родина по време на най-тежките исторически повратни монети".

Това заяви руският президент Владимир Путин на церемония по случай 1030-ата годишнина от приемането на християнството от владетеля на Киевска Рус княз Владимир, предаде БНР.

Приемането на християнството на територията, която впоследствие става Русия, е белязало началото на създаването ѝ, каза Путин.

На обяд забиха всички църковни камбани в Москва и Подмосковието. Там са основните тържества, за които се събраха представители на 10 православни църкви.

От сутринта започнаха честванията в Крим, където около Владимирския събор в Севастопол се събраха много вярващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

4

Тито

29.07 2018 в 18:10

Никога не е късно един народ да се обърне към вярата. Това което виждам обаче е група хора наредили се на опашка да целуват голям цветен портрет на Владимир Путин. При национал-социализма и религията централизирана както икономиката така че не знам как ще стане това обръщане към Бога

13214

3

XR4

28.07 2018 в 21:56

Пий си хапчетата, бе момче!

13214

1

XR4

28.07 2018 в 21:02

И т'ва ако не е лицемерие граничещо с пародия, здраве му кажи!!! КГБ-еец(ПРОВЕРЕН и правоверен комунист) да възхвалява религията!?! Ако си мъжкар, бъди такъв до край! До истинския край...
ПП.Поне да беше пуснал някой от опричниките да му прави ПР и да му лъска имиджа, а то...
Случаенос? Не мисла!
А матр'яла величае ли, величае...и маа теманета!
Смешна държавичка със смешен диктатор/президент...направо Бох!!!