Путин нареди да започне възстановяване на жилищата, погълнати от пожарите

OFFNews Последна промяна на 14 август 2021 в 16:53 3074 0

Мащабите на природните бедствия в някои области на Руската федерация в момента са безпрецедентни, обяви руският президент Владимир Путин на среща за премахване на последиците от наводнения и горски пожари в редица региони на Русия.

"На първо място говорим за природни пожари в Якутия, както и за наводнения на населени места в Крим и Краснодарския край. Виждаме, мащабите и естеството на природните бедствия в някои райони са абсолютно безпрецедентни. В Сибир, в Далечния изток поради климатичните и атмосферни условия горските пожари при суша и поривите на вятъра се разпространяват бързо", каза Путин, цитиран от БНТ.

Президентът постави задачата да сведат до минимум щетите върху животинския свят при борба с горските пожари.

Той поиска незабавно да се започне цялостна оценка на причинените щети и ако е необходимо, незабавно да се евакуират деца, жени и други жители от зоните на природни бедствия на безопасни места.

Путин възложи на Министерството на строителството да започне работа по възстановяването на жилищата в засегнатите райони "веднага, щом ситуацията позволява".

Пожарът в Якутия в момента не застрашава жилищни и социално значими обекти, но някои огнища все още са в близост до населени места, каза Путин.

13 горски пожара са разположени в петкилометрова зона от населени места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови