Путин на двудневно посещение в Турция

OFFNews 03 април 2018 в 08:03 2735 1

Руският президент Владимир Путин пристига днес на двудневно посещение в Турция. Предвижда се той да участва в церемонията по поставяне на основите на атомната електроцентрала „Аккую“, съобщава БНР. 

Путин и Ердоган ще ръководят седмото заседание на Руско-турския съвет за сътрудничество. Ще бъдат разгледани състоянието и перспективните на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, съвместните стратегически проекти, включително в областта на енергетиката, общата борба срещу тероризма и ситуацията в Сирия.

Очаква се един от акцентите да бъде церемонията по началото на изграждането на първата турска атомна централа. Проектът е на руската държавна компания „Росатом“.

На 4 април в Анкара Путин, Ердоган и иранският президент Хасан Рохани ще говорят за изпълнението на споразуменията за Сирия, постигнати на първата им тристранна среща в рамките на мирния процес от Астана през ноември миналата година в Сочи.

Тримата лидери ще обсъдят допълнителни мерки за укрепване на примирието, осигуряване на функционирането на зоните за деескалация, решаване на хуманитарните въпроси и насърчаване на политическия процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови