Путин: Контранастъплението е широкомащабно, но Украйна няма нито един успех

OFFNews 13 юни 2023 в 17:40 6443 15

Снимка Кремъл

Владимир Путин се срещна с военни кореспонденти в кулоарите на Санктпетербургския икономически форум.

Контранастъплението на ВСУ е мащабно с използване на подготвени за тези цели резерви, върви от 4 юни, продължава и до момента, и в този момент, докато говорим с вас, докладваха ми за атаки на Шахтьорското направление, Времевското направление, по няколко направление, унищожени са танкове, машини, не са стигнали до предните ни позиции, но е мащабно настъпление с използване на стратегически резерви и продължава и вмомента, заяви на среща с журналисти в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин. Путин се срещна с военни кореспонденти и знакови имена на руската военна пропаганда в кулоарите на Санктпетербургския икономически форум. Кремълският автократ видимо фамилиарничеше с близката до Кремъл преса, като се обръщаше към журналистите на галени малки имена със Саша, Женя и т. н.

"Какво можем да кажем. Нито на един участък противникът не е постигнал успех. Те имат огромни загуби, няма да ги казвам сега, нека министерството на отбраната да го направи, да ги преброи, но там имат структурни загуби. Загубите им се доближават до оценки, които може да се нарекат катастрофални като личен състав. Структурата на загубите е неблагоприятна за тях. Защото загубите могат да бъдат санитарни и безвъзвратни. Обикновено са 25-30 безвъзвратните, но при тях са 50 процента. Ясно е, че отбраняващата се страна има по-малко загуби, но ние имаме 10 пъти по-малко загуби", коментира Владимир Путин.

Според руския президент в бронирана техника загубите на украинците са още по-големи. Ровейки в бележките си Путин обяви, че от 4 юни насам в контранастъплението ВСУ за изгубили 160 танка и над 360 бронирани машини от различни типове, което е, по думите му, ок. 25-30 процента от техниката, доставена от Запада. На този фон руският лидер обяви, че в армията му е загубила само 54 танка, като част от тях подлежат на възстановяване и ремонт. Според Путин, взривяването на стената на Каховската ВЕЦ, което са извършили ВСУ с помощта на HIMARS на практика е провалило украинското настъпление в този район.

"Демилитаризация – ние я правим постепенно, методично", заяви Путин и допълни, че целите на т. н. Специална военна операция, както Кремъл нарича пълномащабната война срещу Украйна, не са променени. Целта остава „защита на хора, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. За това, според президента, се планира да се извърши "демилитаризация и денацификация на Украйна", да се изправят пред правосъдието всички военни престъпници, отговорни за "кървавите престъпления срещу цивилни" в Донбас .

В разговора с военните журналисти Владимир Путин поддържаше националистично пропагандната нишка за украинците фашисти. "Негодници като Бандера са издигнати на пиедестал. Не искали комунизъм - Бог да ги благослови. А кой иска нещо такова днес? Изхвърлят основателя на Украйна Ленин от пиедестала, добре - това си е тяхна работа, но слагат Бандера на това място. Той е фашист", каза Путин. Руският лидер добави, че е изненадан как президентът на Украйна, в чиито вени тече еврейска кръв, може да подкрепя неонацистите. "Не разбирам това, при положение, че те (нацистите, б. р.) просто унищожиха цивилното еврейско население. Този човек беше издигнат до ранг на национален герой с други като него и сега се разхождат с такива плакати", допълни Путин тезата, която трябва да покаже на руското общество, че Русия се бори с фашизъм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

15

user4eto

14.06 2023 в 09:16

Знаем какви патологични лъжци са орките.
Следователно думите на Путлер, трябва да са следните:

"Контранастъплението е широкомащабно, Украйна постига значителни успехи. Дайте ми кафявите гащи!"

345

14

Джендо Джедев

14.06 2023 в 08:21

Целите на Пу:

1) Да демилитаризира Украйна: сега Украйна е пълна с оръжие и има обучена и с боен опит армия, която не само спря орките, ами и мина в контраофанзива;

2) НАТО да се изтегли на запад: НАТО се разшири на изток и удвои границата си с кочината;

3) Да защити населението на Украйна от издевателства: няколко милиона украинци бяха прогонени от домовете си, десетки хиляди бяха избити, а за опустошнията и разрухата - да не говорим.

Молодец!

22548

13

dolivo

13.06 2023 в 23:09

Чудел се бил Путин, как евреин бил станал фашист.

Когнитивния дисонанс на апаратчика е пословичен.

За съжаление има много хора дето я лапат като топъл хляб речта му...

С туй как се справя човек, без да стане звяр, не знам.

Толкоз простотия и амбиция на гол гъз ще доведе до някой ядрена глупост...

Но пък колониалните сили имат доста опит с примитивни обшества... или страх или религия.

1000

12

дядо Санко

13.06 2023 в 21:54

Бънуване на човек с болен мозък. Колко ли низко трябва да е паднал един човек, за да му се възхищава!

3650

9

ImBlack

13.06 2023 в 20:13

Какво си мисли, че става в Украйна Путлер, спря да има значение от момента, в който путлеристките не влязоха в Киев за 3 дни и не ги посрещнаха с цветя.

-1650

8

ob1

13.06 2023 в 19:23

Е щом путкин казва, разотивайте се, всичко свърши, магучаята победи!
Сигурно когато го бесят, ще си мисли, че му слагат нова вратовръзка :)

1809

7

Sia

13.06 2023 в 19:16

Руските бабушки и дедушки са толкоз кръвожадни по сайтовете им като чета, трябва тях да ги натоварят по тея чайници и да ги впуснат... напред!

1809

6

Sia

13.06 2023 в 19:11

Санктпетербургски икономически форум = Путин и секретарките му.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика