Путин и Зеленски ще се срещнат, ако има текст на договор между Русия и Украйна

OFFNews 18 март 2022 в 19:48 2688 4

Да се говори за евентуална срещу между президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Володимир Зеленски е възможно, едва след като бъде одобрен текст на договор между двете страни, обяви ръководителят на руската делегация за преговорите и помощник на президента Владимир Медински, цитиран от БНР.

По-рано съветникът на началника на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк заяви, че срещата между двамата лидери може да се проведе след приключването на работата по споразумението, което според неговите оценки е възможно да се случи в рамките на следващите седмици.

Подоляк посочи, че изявленията, направени от руски официални лица, за постигнат напредък в преговорите с Украйна не бива да се приемат за чиста монета, тъй като това са "само техните (русите) позиции, за които настояват".

"Всички изявления имат за цел да провокират напрежение в медиите. Нашите позиции са непроменени. Прекратяване на огъня, изтегляне на руските войски и силни гаранции за сигурност с конкретни формули", написа той в туитър.

Повод за неговото изявление даде изказване по-рано днес на Владимир Медински, че позициите на двете страни за бъдещето на Украйна по отношение на неприсъединяването към НАТО и нейната демилитаризация стават все по-съгласувани.

Киев и Русия са "на половината път" за постигане на възможно споразумение за бъдещата демилитаризация на Украйна, посочи по-рано днес Медински. Бъдещето на Украйна извън алианса, както и нейният неутрален статут са двете точки, в които позициите на двете страни се сближават най-много, каза той, цитиран от ТАСС.

Остават да бъдат определи "нюансите" по отношение на бъдещите гаранции за сигурност за Киев, отбеляза още Медински.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

5

Точно ти дето имаш правописна грешка в потребителското името няма да ме учиш на лексика. Всички те знаем от колко профила пишеш.

610

4

Kиро Ванкувара

19.03 2022 в 12:39

Всяко нещо с времето си, има много въпросителни още около това дали да има още Украйна. За съжеление западният свят е в упадък и морален и генетичен. Преживя апогеят си и сега е готов да продаде и майка си да остане на върхът. Според доста прогнози дори и от реномирани университети в сащ нещата вземат друга посока. Хегемонът загуби морална подкрепа от целият свят, всичко стана ясно и при това за всички.. дори и през фейковете в нета. Украйна е сама, тя е само един дилаф в ръцете на уж приятелите, който си търсят само изгодата от провала на Русия. Народът на запад проклина собствената си политика. С поне 20% e поскъпнало горивото, а сега и всичко останало.. дори и олиото след седмица. Неочаквайте чудеса от запада, а изненади!

610

3

Kиро Ванкувара

19.03 2022 в 12:20

Комплексиран Алк-аш
19.03 2022 в 10:44

Само 4ри профила ли имаш, детето пита..?!

106

1

Веселин Илиев

19.03 2022 в 10:33

Режимът в Украйна живее с илюзията, че някой ще им предостави после блокираните руски авоари във вид на еврооблигации. Истината е, че Украйна ще се лиши дори от съветската инфраструктура, и слезе под стандарта дори на Молдова. Справка - днешните Ирак, Либия, Сирия, Афганистан.