Путин е най-страшният кошмар в демократична Чехия

Последна промяна на 25 октомври 2013 в 19:10 5803 44

Плакатът с лика на Путин в парка Летна
Плакатът с лика на Путин в парка Летна

Активисти на сдружението „Декомунизация“ разпънаха огромен плакат с лика на руския президент Владимир Путин в парка Летна в Прага.

На мястото на плаката през 50-те години на миналия век е стоял огромен паметник на Сталин.

Паметникът на комунистическия диктатор е демонтиран през 1962 г., но постаментът е останал до наши дни.

Целта на акцията на „Декомунизация“ е да предупреди чехите, че страната е изправена пред опасността от руско политическо влияние, което заплашва демокрацията.

В Чехия днес и утре се провеждат предсрочни парламентарни избори.

За разлика от България, в Чехия няма ден за размисъл и политическата агитация в изборните дни е разрешена.

Комунистическата партия на Чехия и Моравия и значителна част от социалдемократите, начело с президента Милош Земан, се опитват да ни върнат в ръцете на Русия. Няма да позволим завръщане към комунистическото минало, категоричен е Лудек Вахларж от сдружение „Декомунизация“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 17:59

обективизма направо изтреби рибата с тия чаршафи. баце ако те пипне стара розенбаум, че и ползваш бранда ще ти отвинти главата хахаха некои еврейси лелки са много проклети.. от опит знам.

28.10 2013 в 17:57

интересно какво ли могат да кажат срещу руската окупация? ма верно стефчо, я се замисли.. сигурно е много готино да ти дойдат пияни мужици у вас.. супер е

28.10 2013 в 17:56

той византиеца е с малък буфер - чисти се на три минути и събира само сталин ленин и хитлер хахаха

28.10 2013 в 17:55

да и скоро мизерните милиционери оспорваха кандидатурата му в комисията по досиетата щото имал присъда (присъда за тая същата статуя на сталин) е как да не ги обичаш в дупетата пухкавите лейтенантчета бее хахаха

28.10 2013 в 17:54

да бе, путя се гмурна и ги задърпа с въжета да си ходят хахаха

28.10 2013 в 17:53

я, стефчо.. шалом и на тебе пиленце червеноперо ххахахах трае трае ама опре ли се до матушка русь, бате стефчо първи на бруствера... хахаха

28.10 2013 в 17:52

прави са хората. знаят, че лизането на сапогите на путя като нищо може да докара някоя нова 68-ма. ама нашите кауни тука си умират да лижат сапоги.

27.10 2013 в 08:03

Драго, ти ли си? :)

26.10 2013 в 15:47

АБе чук, като си писал, си се забравил - бе кой е луд да ти чете тая словестна диария? 25 реда в един абзац? Верно тука се напълни с некви неадекватни...

26.10 2013 в 10:24

КОЙ СВАЛИ "НАРОДНАТА ВЛАСТ" В ЧЕХИЯ, И ИЗТОЧНА ЕВРОПА? НОМЕНКЛАТУРАТА Я СВАЛИ, ЗА ДА МОГАТ ДА БЪДАТ ФИНАНСОВ НЕСМЕНЯЕМ ЕЛИТ. А НАРОДА ГИ ПРЕЗИРАШЕ ЗАЩОТО СА ДЕСНИ - ЕЛИТ. ЛИБЕРАЛИЗМА И ДЕМОКРАЦИЯТА ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ЛЯВОТО МИСЛЕНЕ. ОТ ДЯСНО ИЗЛИЗА ТОТАЛИТАРИЗМА И ЕЛИТАРИЗМА, ОЛИГАРХИЯТА.

Каролев и Георги Ганев са дясното. Ако споделяте възгледите им, значи сте десни. Ако си мислите за нещо като план маршал, значи сте леви. Така може да се определи колко десни и леви има в България. Социолозите и медиите така трябва да процедират. Който вярва в полезността на егоизма, е десен. Който вярва в полезността на подпомагането, за това е направен ЕС и план Маршал, е ляв.

Тези които правеха социализма да е лош, олигархията тогава и техните слуги, днес са капиталисти, и се страхуват от истинското ляво, и се чудят как да накарат хората да избират само десни партии, и бълват голям асортимент от десни проекти. Средната номенклатура на БКП е била непозната на народа и тя е подготвена и сложена да изразява антикомунизъм за неолиберални постижения. Високата, както и ниската номенклатура са били познати и се Е ЗНАЕЛО че са свързани с БКП. ДС чиновниците, ДС журналистите, агентите, доносниците, синовете на профсъюзни деятели и директори на “народни” предприятия са десните реформатори.
Още през 1990 г общият дълг на Обединеното кралство е надхвърлял 200% от БВП. Ето това е растежът на Тачър. Вместо заплати кредит – взимане от бъдещето.

Георги Ганев: ”Разбира се, една от основните разлики е, че когато извадиш пари от ръцете на предприемачите, а те основно харчат за инвестиции и създаване на нов произодствен капацитет. Когато обаче ги дадеш в ръцете на работещите, те най-вероятно отиват, както обичам аз да казвам – в крайна сметка в тоалетната.” – ето това е неолиберализъм!!! ИСТИНСКИ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ С ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ!! ..

Най-високо е заплащането за един час труд в Швеция – 39 евро, следвана от Дания с 38,1 евро, Белгия с 37,2 евро, Люксембург с 34,6 евро и Франция с 34,2 евро. Средното почасово заплащане на труда в ЕС през миналата година е било 23,4 евро, а в България – 3,5 евро. .. с 55% само по-малко БВП от средното за ЕС. … … … БВП на зает в България е към 20 000 долара, а в най-развитите държави БВП на зает е 100 000 долара. …. … .. А СЕГА РАЗСЪЖДАВАЙ