Путин: Чиновниците да полагат клетва за борба с корупцията

OFFNews 19 февруари 2016 в 11:55 2161 3

Putin
Владимир Путин въвежда клетвата като мярка за борба с корупцията

Държавните чиновници в Русия ще полагат задължителна клетва в рамките на програмата за борба с корупцията. Руският президент Владимир Путин е наредил на администрацията си да реши въпроса за полагането на клетва до април, предаде РИА "Новости".  

В решението на Съвета за противодействие на корупцията от 26 януари е записано, че президентската администрация трябва да представи проект за въвеждане на клетва за държавните служители и за дисциплинарни наказания при неспазването на тази клетва.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков уточни, че клетвата е само една от точките, приети от антикорупционната комисия. Той добави, че по проекта за клетва все още се работи, не е ясно какви ще са дисциплинарните наказания за нарушаването й. 

До края на март президентската администрация ще уведоми чиновниците, че са длъжни да информират началниците си за случаите, когато са в конфликт на интереси. 

До април пък ще бъдат готови законодателни промени, даващи възможност за проверка на данните за имуществото и доходите на държавните служители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!