Публикуваха още 57 имейла от личната поща на Хилари Клинтън

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2015 в 13:14 1824 2

Публикуваха нови 57 имейла на Хилари Клинтън, които тя е написала по времето, когато беше държавен секретар на САЩ.

Мейлите са публикувани в рамките на разследване на личната поща на кандидатът за президент на САЩ, след като стана ясно, че тя е използвала пощата си за служебна кореспонденция.

Клинтън е изпращала мейлите от частен сървър в дома си в Ню Йорк и не е използвала акаунта на Държавния департамент.

През последните дни Държавният департамент на САЩ публикува 7000 страници с мейли на Хилари Клинтън, които показват как тя се е справяла с информацията, която е получавало по време на работата си в американското правителство.

125 от имейлите бяха публикувани с редакции, тъй като съдържат класифицирана информация.

30 от мейлите пък съдържат информация, споделена под секрет от официални представители на чужди правителства – от премиери до шефове на разузнаването.

Сред публикуваните днес мейли е и корепонденция на Клинтън със специалния американски пратеник на среща между представители на Израел и Палестина Джордж Мичъл от лятото на 2010 г.

В имейла Мичъл предава съдържанието на разговорите по време на срещата, както и разговора с външния министър на Испания, с когото е разговарял преди срещата.

Публикуваните имейли показват, че Клинтън не е спазила правилата, които третират всяка получена от чужди правителства.

От Държавния департамент отказват да коментират дали настоящият държавен секретар Джон Кери спазва правилата при кореспонденцията си с официални представители от чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2015 в 19:35

Критическата възраст не прощава.

Американците, които гласуват за тази бивша пренебрегната съпруга ще берат ядове. Жената, която кара тежък климактериум не става за нищо, камо ли за президент на най-могъщата държава.

Как изобщо се осмелява да се кандидатира, трудно да се отговори. Най-вероятно избива КОМПЛЕКС ЗА НЕПЪЛНОЦЕННОСТ поради изневерите на съпруга си. Омерзен съм.

03.09 2015 в 16:04

Ииии? Ще има ли линк? Или преведено съдържанието на имейлите?