Прозрения: Медведев смята, че Абхазия и Южна Осетия могат да бъдат присъединени към Русия

OFFNews 23 август 2023 в 11:03 3551 3

Медведев

Снимка ЕПА/БГНЕС

Дмитрий Медведев

Зам.-шефът на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев смята, че Абхазия и Южна Осетия могат да бъдат присъединени към Русия, "ако има основателни причини".

Новите му прозрения намериха място в колонка, озаглавена "Ненаучените уроци на историята" в изданието "Аргументи и факти". В нея той обсъжда причините и предпоставките за "петдневната война" в Грузия.

Колонката на бившия премиер е написана две седмици след 15-ата годишнина от началото на "петдневната война".

Анализирайки събитията в Грузия през август 2008 г., Медведев пише, че указите за признаване на независимостта на Абхазия и Южна Осетия "напълно отговарят на разпоредбите на Хартата на ООН и други основни международни документи".

Експремиерът нарича територията на бившия СССР "страна на ненаучени уроци" за "САЩ и техните поддръжници". Медведев цитира пет такива "урока". Четири от тях според него са, че не може да се залага на "изроди" (под това определение се има предвид бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили), русофобия, лъжа и сила.

Друг "урок" според Медведев е, че "няма нужда да се повтаря историята от 2008 г.". Русия, каза той, все още е готова да "решава проблемите на масата за преговори".

"Но ако нашата загриженост има реални очертания, няма да се поколебаем. В Абхазия и Южна Осетия идеята за присъединяване към Русия все още е популярна. И може да бъде приложена, ако има основателни причини за това", заключава Дмитрий Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

23.08 2023 в 14:19

На този малограмажен мърльо не му ли минава през кухата кратуна между два алкохолизирани делириума идеята, че е време руССия да се раздели са Кьонигберг (Калининградска област), Курилските острови и примерно половината Сибир, заради мераците на боядисания Чичо Си!?

345

2

Джендо Джедев

23.08 2023 в 13:11

Въпрос за милион долара: Димата още не е изтрезнял от неделния запой (а вече сме сряда) или си е така по принцип. :D

605

1

avitohol

23.08 2023 в 11:40

Водка мало, водка мало, водка мало нам...
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша