Протестите срещу мобилизацията стигнаха до Москва и Санкт Петербург (видео)

OFFNews 21 септември 2022 в 21:23 34098 13

В Санкт Петербург до 21 часа местно време бяха задържани 243 души.

Снимка Труха

Арестите в Санкт Петербург

Протестите на младите руснаци срещу обявената от Владимир Путин мобилизация, които в 7 вечерта местно време тръгнаха от Далечния Изток и Сибир, в сряда вечерта достигнаха столицата Москва и Санкт Петербург.

Въпреки голямото струпване на полицейски сили в центровете на всички по-големи градове в страната, на призива на Младежкото движение „Весна“ се отзоваха хиляди.

До момента силовите структури на Кремъл са задържали близо 1200 души в 38 града.

Най-много хора - 490, са задържани във втория по големина руски град - Санкт Петербург. Следва столицата Москва - с 424 извършени ареста. В Екатеринбург са задържани 40 човека, в Перм - 23, в Уфа - 22, в Челябинск - 20, а в Красноярск - 19.

Москва

В Москва демонстрантите се появиха там, където подхожда на свободолюбиви и ангажирани млади хора – на историческата улица „Арбат“. Множеството беше хилядно, а полицията беше готова да започне арестите.

В акцията участваха и майки, чийто синове отговарят на условията за мобилизация. Протестиращите в столицата скандираха „Не на войната!“ и „Путин в окопа!“

Санкт Петербург

В Санкт Петербург протестиращи срещу мобилизацията се събраха край Исакиевската катедрала.

"Обкръжени сме от полиция близо до Исакиевската катедрала. Един по един протестиращите се изтръгват от множеството. Хванаха с ръце. Около нас има много полицейски коли-фургони, много полиция за борба с безредиците. Всички журналисти са отцепени.“ - съобщава кореспондентът на "Бумага".

Изданието MR7 публикува кадри, на които се вижда как силите за сигурност бият демонстрантите с палки.

Екатеринбург

В Екатеринбург протестиращи срещу мобилизацията се събраха на площада на труда, съобщава „Светът на Екатеринбург“. Пристигналите на площада полицаи наредиха на множеството да се разпръсне в рамките на 30 секунди. След това започнаха арестите на протестиращите. Някои от тях бяха проснати по очи на асфалта от силите за сигурност. Полицаите задържаха жена, която се движеше в инвалидна количка, тя искаше да бъде пусната в полицейския микробус, където вече беше задържаната й дъщеря. По-късно и двете жени бяха освободени.

Също така на Площада на труда се появиха трима мъже, които, по думите им, наскоро са се върнали от Украйна. Те заявиха, че ще отмъстят за загиналите си другари. И тримата бяха задържани от силите за сигурност.

По време на протеста е бил арестуван и адвокат Георги Краснов, пише "It`s My City". Той защитаваше в съда музиканта Олег Ягодин и редакторите на изданието "Вечерние ведомости", които бяха обвинени в "дискредитация на армията".

Протести имаше още в Якутск, Уфа, Иркутск, Перм, Новосибирск, Хабаровск и още десетки градове в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2805

13

Едър Вредител

22.09 2022 в 07:21

Края на империята показва докъде ръководенето на държавата от второразряден милиционер КГБист може да доведе. На Срещата в Самарканд го бяха наритали в кьошето Китай и Турция барабар с цяла средна азия му показаха кукиша. Дано бъркам но мисля че идва времето на Турция да стане лидер на общност подобна на Британската да я наречем Туран която с тюркоезичните страни ще стигне до Якутия и подкрепяна от Щатите ще противостои на Китай който ще прила Сибир. Машаллах джудже кухо Петър Велики не да се обърне салта прави у гроба,величието на Русия почна от Петербург и ще я довърши човек от Петербург

4738

12

Того

22.09 2022 в 06:37

Започна се. Началото на края на джуджето.

2073

10

Johnny B Goode

22.09 2022 в 01:38

Оооо, появил се нов кадър на Митрофанова. Току що регистриран, пресен-пресен. Може и да е мобилизиран тази сутрин.
Аре да ни е честит.

1220

9

хr4

22.09 2022 в 00:27

Дон Коци, нещо по същество имаш ли да кажеш или само ще ни демонстрираш елитно възпитание?

ПП.Така като се замислям, то други медии останаха ли? А, да! Трета възраст, Афера и парцалите на праспрес. Да не забравяме и фаците на Коzтя и Иzраждане.
И да вземеш да махнеш това знаме, хлъзгав. Падлюги като тебе не го заслужават. За него са умирали истински българи. Сложи си руското, та поне малко да си истински.

2051

8

Propaganda

22.09 2022 в 00:15

коци, свободен си да ни освободиш от присъствието си, жалка, руска, тролска сган.

Вярваме, че провалени журналя като карбофски, волкин, симоф, и прочие неудачници, неспособни да публикуват материал в медия различна от кремълските...с радост биха те имали като читател.

Те ще ти кажат, че операцията на пути е по план и протести нема.

200

7

Koci Don

21.09 2022 в 23:09

Едни и същи тролове драскат под всички грантаджииски парцаляци като това сайтче, дневник, медияпул и т.н Все едно и също, представям си ги кви убитляци са малоумни ограничени копи/пейст малоумните опорки за дебили

8053

6

DARTH VADER

21.09 2022 в 23:00

AntiZ,ТОВА Е ПОЖАР,КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УГАСЕН...ПЪК БИЛО ТО И С МИЛИОН ДЖАНДАРИ

ИДВА КРАЯТ НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ,НЕИЗБЕЖНО Е...

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ Е,КОЛКО НАШИ НАБОРИ СЕ ВЪЗХИЩАВАТ И КЪЛНАТ В МОГЪЩЕСТВОТО МУ

КРЕМЪЛ ЩЕ ГОРИ !!!

8053

5

DARTH VADER

21.09 2022 в 22:51

СТАНА ВЕСЕЛО С ТАЗИ "ЧАСТИЧНА" МОБИЛИЗАЦИЯ...

ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ ИЗЛИЗАТ НА УЛИЦАТА...

ОСВЕН АКО ДЖУДЖЕТО ХИПОФИЗНО НЕ ПОЧЕРПИ ОТ ЧЕЛНИЯ ОПИТ НА НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ АЯТОЛАСИТЕ...ТЕ ЗАРАДИ ПРОТЕСТИ,ПРЕДУПРЕДИХА ЧЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ КРАНЧЕТО НА НЕТА,ТАЗИ ЗАПАДНА ДЯВОЛСКА ГАДОСТ;)


СПИРАШ ИНТЕРНЕТА И ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРАТ;)))
ПИСМА ЛИ ЩЕ СИ ПИШАТ ИЛИ КАРТИЧКИ ЩЕ СИ ПРАЩАТ


АЙДЕ ВОВА,ДАВАЙ-НАЛИ СИ ПО СПИРАНЕТО НА ТУЙ-ОНУЙ

10298

4

AntiZ

21.09 2022 в 22:25

На този руски изрод милиционерите му били над 1 милион. Днес го разбрах. И както се вижда, много по-добре екипирани от измикярската му орда на фронта. Изводът боде очите. Опасни са цивилните а не украинските снаряди и ракети. Има от какво да се страхува този съсел.