Протест в Лондон срещу Тръмп преди клетвата му

OFFNews 20 януари 2017 в 16:42 5892 8

Снимка PA

Около 200 души излязоха на протест в Лондон срещу новия американски президент Доналд Тръмп, който след часове ще положи клетва и ще встъпи официално в длъжност. 

Протестиращите издигнаха транспаранти с послания като "Гради мостове, а не стени" и "Обединени срещу ислямофобията", които са насочени директно срещу желанието на Тръмп да постои стена по границата с Мексико и да спре влизането на мюсюлмани в САЩ. 

Демонстрантите се обявиха и срещу решението за Брекзит, като подчертаха, че това е начин начин светът да става по-разделен и надделява крайнодясната политика. 

Случващото се от другата страна на Атлантика има пряко отражение върху Великобритания, тъй като двете страни са неразривно свързани. Сега, когато Великобритания се кани да напусне ЕС и се надява на отделно търговско споразумение със САЩ, е дори по-важно да останем ангажирани с американската и британската политика, коментира Тим Кийли от Зелената партия.

По думите му протестът е начин да се изпрати послание до Тръмп и до привържениците на крайнодесния популизъм във Великобритания и Европа, както и да се изрази солидарност с тези в САЩ, които ще страдат, допълни Кийли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови