Протест пред Путин в Кемерово: Властите ни лъжат! Скриха 355 трупа в камиони (на живо)

OFFNews 27 март 2018 в 10:37 21348 5

Хората от руския град Кемерово излязоха на спонтанен протест. В града огромен пожар в местен мол взе десетки жертви, а днес в града е и президентът Владимир Путин.

Стотици гневни хора в момента са на площада в града. Те обвиняват властите в манипулация и укриване на информация за трагедията. 

На мястото има засилено полицейско присъствие. Там са и спец частите.

Оставка на бездушната ни администрацията, поиска жена по мегафона под одобрителните възгласи на множеството.

Според почти всички, взели думата до момента, жертвите на пожара са много повече от официално обявените до момента 64 загинали. Хората на площада твърдят, че останките на загиналите изобщо не са стигнали до моргата в града. Според тях 355 трупа са били качени и извозени с камиони незнайно къде.

Пожарът в търговския център показа сериозни пропуски в нормите за сигурност. Следователите са открили тежки нарушения както в конструкцията, така и във въвеждането в експлоатация на търговския център. 

Протестът в Кемерово продължава вече повече от 5 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

10

Стефан

28.03 2018 в 01:04

Не. Някъв мангизлия, живеел в Австралия. Дал интервю. Но той наистина е само инвеститор - сигурно изобщо не е виждал тая сграда.
Арестували са наемателите, охраната, и началниците. Т.е. - пряко отговорните. Губернаторът и заместникът му падали на колене пред митинга, Путин обещал да избеси всички ... Бе, голяма беля.
За мене, изобщо такъв тип сгради са налудни. Каквото и да стане - какво да направиш? Нали и в Корея се срутваха, и в Щатите горяха. И тука си имаме едно такова чудо на "Стамболийски" - колко пъти вече горя. Късмет, че само отвънка.

16193

9

SC

28.03 2018 в 00:15

В цялата дандания така и не разбрах кой е собственикът на мола и дали е арестуван. Също така, кои „другарчета“ са му помогнали да си построи и ползва сграда с „тежки нарушения както в конструкцията, така и във въвеждането в експлоатация “ и какво ще се случи с тях?

23293

7

Стефан

27.03 2018 в 16:50

А тая партенка я е пуснало някво укропедалче в ютюба. Хем от моргите са му отговорили, че нямат толкова трупове.