Прокуратурата в румънски град се самосезира заради твърдения за убийство на пациенти с COVID-19

OFFNews 10 март 2021 в 13:58 3274 0

Прокуратурата в румънския град Сибиу се е самосезирала след твърдения на бивш служител в Окръжната болница, според който пациенти с COVID-19 са били убивани, съобщава в. "Ромъния либера". 

Свидетелят твърди, че става въпрос за пациенти, настанени в интензивното отделение на болницата, както и че самият той е убивал хората. 

Главният прокурор към трибунала на Сибиу Йон Вещемян заяви пред агенция "Медиафакс", че е образувано дело за убийство в Окръжната болница за спешна помощ в Сибиу. "Засега сме се самосезирали служебно за извършване на убийство. Разследването се води срещу неизвестен извършител", каза Вещемян.

Служителят твърди, че пациенти в тежко състояние са били връзвани за ръцете и краката, игнорирани от медицинските специалисти, давани са им успокоителни и по този начин пациентите умирали от задушаване, предаде БТА.

"Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, защото работех там. Въпреки че с всички сили опитвах да направя всичко възможно да не поставям инжекции с успокоителни", разказва той.

Бившият служител допълва, че медици от интензивното отделение взели телефона на пациент, след като се обадил в 2 през нощта на дъщеря си, за да й каже, че никой не идва при него и не му се дава дори вода. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови