Продадоха снимка, на която Хитлер целува дете с баба еврейка

OFFNews 16 ноември 2018 в 14:33 5382 0

Снимка, на която се вижда, че Хитлер целува дете, чиято баба е еврейка, бе продадена за 11 520 долара на търг на аукционна къща "Александър хисторикъл окшънс" в Чесапийк сити, Мериленд, съобщава Асошиейтед прес.

Малкото момиченце Роза Бернил Нинау е представяно като любимото дете на Хитлер. Снимката е направена през 1933 г. в планинската резиденция на фюрера в Бергхоф, Германия. По това време фотографията била използвана като пропаганда по времето, когато нацисткият лидер е бил представян пред света като благ човек.

Интересен е фактът, че момиченцето и Хитлер са родени на една и съща дата - 20 април. Много от хората дори го наричали „Детето на Фюрера“. Според в „Вашингтон пост“ черно-бялата снимка е направена от Хайнрих Хофман и е подписана от Хитлер с тъмносиньо мастило. Личният фотограф на нацисткия лидер често правил снимки на двамата, в които се държат за ръце, целуват се по бузата или просто се усмихват един на друг.

Когато Хитлер разбира, че бабата на момиченцето е еврейка, той решава да пренебрегне този факт.

Момиченцето било 6-годишно, когато била направена снимката, и умряло от полиомиелит през 1943 г.

Андреас Корнфелд, вицепрезидент по продажбите на "Исторически аукциони", казва, че е зашеметен от историята на фотографията. По думите му това е едно от най-уникалните неща, които е виждал през своята практика. „Виждал съм снимката и преди, но никога нямаше да ми хрумне историята, която стои зад нея и е умопомрачителна“.

Пътят на изображението към аукционната къща в Мериленд е мистериозен, както и самоличността на купувача. Андреас Корнфелд отказва да назове или опише лицето, изпратило снимката на аукционната къща, и лицето, което е направило печелившата оферта. Той дори отказва да каже пола му.

Според аукционната къща, Бернил и овдовялата й майка са били там, за да отпразнуват рождения ден на Хитлер. Момиченцето и "чичо Хитлер", както го е наричала, са поддържали контакт чрез писма и са се виждали писма до 1938 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови