Привърженици на Тръмп ще протестират в няколко щата

OFFNews 12 декември 2020 в 14:40 1428 0

Снимка reddit.com/r/Conservative

Привърженици на Тръмп, които твърдят, че новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън е откраднал победата на изборите от републиканеца, ще протестират в няколко щата днес, предаде Ройтерс. 

Организаторите на демонстрациите са религиозни групи и движението "Спрете кражбата" (StopTheSteal), свързано с бившия сътрудник на Тръмп, Роджър Стоун.

Привържениците на републиканеца ще протестират във Вашингтон, както и в столиците на Джорджия, Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Невада и Аризона. В тези щати администрацията на Тръмп твърди, че резултатите от изборите са били фалшифицирани.

Митингът във Вашингтон ще започне с шествия около Капитолия, Върховния съд и Министерството на правосъдието на САЩ „с молитви стените на корупцията и измамите с изборите да паднат“, написаха от организацията StopTheSteal.

По-рано днес Върховният съд на САЩ отхвърли безпрецедентния иск за обявяването на резултатите от президентските избори в четири ключови щата - Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, за недействителни, като го определи за неоснователен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови