Притокът на мигранти е довел до увеличаване на насилието в Германия

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2018 в 21:37 4338 0

Снимка pixabay

Изследване по поръчка на германското правителство сочи, че притокът на предимно млади мъже мигранти е довел до увеличаване на престъпленията, съпроводени от насилие, предаде Асошиейтед прес.

В проучването, чийто автор е криминологът Кристиан Пфайфер, са използвани данни от северната германска провинция Долна Саксония. Целта му е била да направи оценка на последиците от бежанския приток върху престъпността през 2015 и 2016 г.

Според изследването, престъпленията с насилие в Долна Саксония са нараснали с 10,4 процента през тези две години - нещо, което се обяснява почти изцяло с наплива на бежанци.

Отбелязва се, че пътуващите сами млади бежанци, които са предимно мъже, е по-вероятно да извършат престъпление, ако сметнат бъдещето си за безнадеждно, както и че повечето от тях са от мюсюлмански страни, "характеризиращи се с мъжка доминация".

Изследването потвърждава необходимостта от по-големи усилия за интеграцията в Германия, коментира говорителка на министерството на семейството, възрастните хора, жените и младежта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови