Принц Уилям: Ние не сме расисти

OFFNews 11 март 2021 в 15:52 2414 0

Снимка БТА/AP

Принц Уилям, големият брат на принц Хари, заяви днес, че в британското кралско семейство не са расисти. Изявлението идва дни след като Меган Маркъл сподели в интервю пред Опра, че член на фамилията е изразил притеснение относно цвета на кожата на малкия Арчи, предаде Ройтерс. 

По време на посещение на училище в източен Лондон Уилям е изтъкнал, че не е разговарял с брат си, откакто интервюто е излъчено: "Не съм говорил с него, но ще го направя!"

След като репортер му зададе въпрос относно това дали в кралската фамилия са расисти, Уилям отговори:

"Ние не сме расистко семейство!"

По време на интервюто си с Опра, Маркъл, която е имала помисли за самоубийство през бременността си, сподели, че е молила за помощ кралското семейство, което е било загрижено от душевното ѝ състояние, но не е направило нищо, за да ѝ помогне. Хари пък заяви по време разговора с популярната водеща, че е разочарован от баща си Чарлз. 

Във вторник Бъкингамският дворец излезе с изявление, че цялото кралско семейство е натъжено да научи всичко за това през колко предизвикателства са преминали през последните години Хари и Меган.

"Повдигнатите въпроси, особено за расата, са тревожни. Макар някои спомени да се различават, приемаме темите сериозно и ще ги разрешим в семейството. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на семейството", се посочва още в изявлението.

В двучасово интервю пред Опра Уинфри Маркъл и Хари направиха серия от изненадващи разкрития. Това потопи британската монархия в най-големия скандал, след смъртта на принцеса Даяна, майката на Уилям и Хари, през 1997 г.

Интервюто пред Опра е гледано от 12,4 млн. души във Великобритания и от близо 17,1 млн. души в САЩ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews