Примирието между Израел и Хамас свърши

OFFNews 01 декември 2023 в 07:26 2802 0

Войната в Газа

Снимка jpost.com

Примирието между Израел и Хамас приключи тази, Хамас поднови ракетния обстрел към южната част на страната, а в Ивицата Газа избухнаха сблъсъци, съобщи Jerusalem post.

Час преди изтичането на примирието беше изстреляна ракета от Газа, минути по-късно беше съобщено за втори ракетен обстрел.  

Интензивни сблъсъци има в квартал Шейх Радуан в град Газа, палестинските медии съобщават за израелски въздушни удари и в южната част на анклава.  

Сирените за въздушна тревога бяха задействани рано тази сутрин в някои израелски райони близо до границата с Газа, съобщи израелската обществена телевизия "Кан", цитирана от Ройтерс. Това е първият подобен случай от началото на примирието между Израел и Хамас на 24 ноември, подчертава БТА. 

Израелската армия съобщи, че системата за ПВО "Железен купол" е прехванала ракета, идваща от палестинския анклав.

Преди минути информационна агенция Шехаб, която се смята за близка до "Хамас", написа в "Телеграм", че в северната част на Газа са се чули изстрели и няколко експлозии. Не се съобщават повече подробности, а Ройтерс отбелязва, че към момента не може да потвърди информацията, информира БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки