Пригожин се появи: Не исках да свалям властта, а да спася ЧВК Вагнер

OFFNews 26 юни 2023 в 18:43 6527 2

планове
Колаж на Евгений Пригожин, публикуван от Телеграм канала Сива зона.

Лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин разпространи днес 11-минутен аудиозапис, в който заяви, че целта на съботния му поход към Москва не е била да сваля властта в Русия, а да спаси наемническата си армия и тя да не бъде разформирована.

Записът на бизнесмена се появи първо в Телеграм канала "Сива зона", който е близък до Пригожин. В аудиото той не уточни къде се намира.

Според Готвача на Путин, ако бойците му станат част от редовната руска армия, те ще бъдат превърнати в пушечно месо и ще бъдат пратени на сигурна смърт заради некадърността на военното ръководство в Москва.

Съгласно споразумение, постигнато с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, лидерът на "Вагнер" прекрати похода на бойци на групата към Москва. Договорката предвижда Пригожин да отиде в Беларус.

Вагнер спря настъплението си към Москва в момента, в който разбра, че ще трябва да се изправи срещу чакащите руски войски и че неизбежно ще бъде пролята кръв, твърди той.

Шефът на "Вагнер" каза, че Лукашенко е направил предложения, за да може групата да продължи за функционира.

Напредването на силите на "Вагнер" към Москва показва "сериозни проблеми със сигурността" в Русия, изтъкна шефът на частната военна компания. Той увери, че цивилните по пътя са подкрепяли похода на неговите бойци към руската столица.

Преди ден отново Телеграм каналът "Сива зона" публикува многозначителен колаж с лика на Пригожин. На картинката той е с пръст пред устата си, а надписът е "Плановете обичат тишината".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

26.06 2023 в 21:30

Това с пуча не беше ли кьорфишек с цел предислоциране на Вагнер башибозука в Беларус за евентуална атака към Киев и северна Украйна? Ядрените бойни глави са вече там да "защитават" Беларус от евентуална външна атака.
Подлостите на Путю са безгранични, както например половин година трупаше войски на границана на Украйна за "учение".

710

1

Д-р Мазникуров

26.06 2023 в 19:11

Чичо Женя е закоравял престъпник, убиец и мафиот, безскрупулен тип. По това са едно към едно с Пусьо разбира се. С приликите обаче - дотук. За разлика от Пусьо обаче, чичо Женя е смел, не му пука за чуждия живот естествено, но не трепери и за своя собствен толкова. Той е убиец, гледа Смъртта в очите всяка секунда, тя е неговия занаят. А Пусьо се тресе от страх за мизерното си животче, търчи по бункерите, а след него свитата дето му носи куфарчето за събиране и анализ на курешките му :) ... Зер такъв велик лидер и каратист да не стане зян! Втора разлика - чичо Женя има бизнес нюх, гледа и вярва на фактите, действува адаптивно, умее да рискува наистина. А Пусьо слуша и вярва на сводките и докладите на своите лакеи и лъжци, и на великите си "АНАЛизатори" ...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки