Пригожин потвърди, че ЧВК Вагнер вече не наема нови бойци

Спирането на набора било само временно - "докато не трябва да се създаде нова група, която да защитава интересите на родината"

OFFNews 31 юли 2023 в 10:43 1400 3

Пригожин
Готвача на Путин.

Ръководителят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин потвърди, че компанията му е преустановила набирането на нови войници и че в момента няма недостиг на персонал.

Той обаче бе категоричен, че това е временно.

„В момента, когато е необходимо да се създаде нова група, която да защитава интересите на родината ни, ние със сигурност ще открием нов набор", заяви Готвача на Путин.

В момента ЧВК "Вагнер" продължава своята дейност в Африка и учебни центрове в Беларус.

„Днес определяме следващите си задачи, чиито контури се очертават все по-ясно. Разбира се, това са задачи, които ще се изпълняват в името на величието на Русия. Повечето от нашите бойци са в отпуск, т.к. преди това имаше дълъг период на много упорита работа", заяви още Пригожин.

Според Пригожин не е имало ограничения за прехвърляне на служители в други силови структури. Малцина обаче се съгласили да отидат.

„Дългите години упорита работа, дългите години на война, рамо до рамо със своите другари, ни направиха един отбор. И така нашите другари се стремят да се върнат“, добави той.

Ръководителят на ЧВК също благодари на всички, които не са безразлични, за приноса им към постиженията на „Оркестъра“ през 2022-2023 г., включително превземането на Бахмут, съобщава Телеграм каналът Оркестър Вагнер, който е част от информационната група на Пригожин. ㅤ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

31.07 2023 в 12:58

Една работа трябваше да свършите като хората и вие я о.....е! Почти като с Бахмут. Превзехте го, ама не съвсем.

-529

2

6екеr4о

31.07 2023 в 11:57

Противягата Пригожин няколко пъти нарича зверствата и уродщините на своите каЦапи "работа", да гние вовеки в Чрево Адово, дано...

12407

1

Bad Horse

31.07 2023 в 11:28

Ненужен на никого дядя. Какъв срив! От личен приятел на Путин и господар над милиони хора в Африка, до чакащ смъртта си пенсионер.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика