Пригожин към Свредловския губернатор: Такива като тебе Сталин ги разстрелваше

Куйвашев: Ако всеки, който прави пачки от ученическо хранене започне да командва, далеко няма да стигнем

OFFNews 25 февруари 2023 в 18:13 9464 8

Снимка

Евгений Пригожин и Евгений Куйвашев

Основателят на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин отговори на критиките на губернатора на Свердловска област Евгений Куйвашев , който каза, че си "вре носа" в областната администрация. Коментарът на Пригожин е публикуван от неговата пресслужба.

По-рано Куйвашев доста грубо и на „ти“ реагирайки на изявленията на шефа на Вагнер, посочи, че всеки трябва да си гледа работата. „Злоупотреба, Евгений, е това, че ти си тикаш носа в регионалното управление и кадровата политика. Ако всеки политик, който прави пачки от училищното хранене, почне да се опитва да управлява страната, няма да стигнем далече. Правете си кюфтетата, варете си макароните, а ние в регионите сами ще се оправим“, заяви губернаторът.

В отговор на тези думи основателят на ЧВК "Вагнер" припомни на руската аудитория личността на Йосиф Сталин.
„Щом вече с тебе сме на ти, то мога да ти отговоря следното: Страната се намира в трудно положение, защото има такива регионални бюрократи като тебе. По време на вйната през 1941-1945, която се повтаря сега, Сталин такива като тебе и Беглов (губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, б. р.) просто ги разстрелваше. Мисля, че скоро ще стигнем дотам. Сигурен съм, че не е далеч времето, когато народът ще стигне точката на кипенето и ще вдигне на щиковете (вилите) тебе и такива като тебе“, заканва се Пригожин в отговор до Кувайшев.

Изпадналият в немилост пред военното ръководство в Москва Пригожин обвинява кремълския наместник в Свердловска област, че около него е пълно с либерални и ЛГБТ скандали: „Мобилизираните като ти чуят имет, храчат в твоя посока. Всеки боец от ЧВК „Вагнер“, дошъл от свредловския затвор, ще управлява по-добре региона от тебе“.

„Явно теб на живот те е учил не руският народ, а Йейлският университет, където си усвоявал ненавист към този народ. Препоръчвам ти или да идеш на фронта и да докажеш, че не си пълно нищожество, или да си навреш езика там, където можеш да го контролираш“, увеличава агресията в изявлението си Пригожин.

Думите на Куйвашев дойдоха в отговор на изявлението на Пригожин от 22 февруари. Тогава основателят на ЧВК "Вагнер" заяви , че някои региони на Русия са "откровено пакостят" - например в Свердловска област властите отказвали да погребат с почести участниците в спецоперацията. Властите в Ямало-Ненецката автономна област също отказаха да погребат с почести убит на фронта затворник от армията на Пригожин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

8

БотоксПутю

27.02 2023 в 00:23

Толкова от престъпник, който е "лежал" 10 години в затвор.

205

7

REXX

26.02 2023 в 02:46

Тоя дегенерат на човешката раса Пригожин нещо много си е повярвал.

2073

6

Johnny B Goode

26.02 2023 в 02:20

Губернаторчето явно не е внимавало в часовете по Марксизъм-Ленинизъм. Мумията в мавзолея преживе е казала ясно - "Каждая кухарка должна научиться управлять государством"

И оттогава е тръгнало на еб@м ти страна управлението на тази нещастна държава.

865

5

Constanza

25.02 2023 в 19:56

Глуповатият Пригожин плаши с народния гняв, но не си прави сметка, че ако народът тръгне с вилите, ще набучи първо него.

2099

4

Mateevk

25.02 2023 в 19:06

Стига вече сте се карали! Време е да се сбиете!

-240

3

редовно четящ

25.02 2023 в 18:58

А такива като криминалния готвач е пращал в колониите.

2910

2

ivenco

25.02 2023 в 18:47

„Беззаконие, Евгений (Пригожин. - Комерсант), това е,когато си пъхаш носа в регионалната администрация и кадровата политика. Ако всеки бизнесмен, който печели пари от училищна храна, се опита да управлява държавата, няма да стигнем далеч. Всеки да си гледа работата. Вие готвите котлети и макарони, а ние сами ще се разберем в регионите “, каза губернаторът в разговор с 66.ru.

ХАХАХАХАХАХАХАХ :)))))))))))))))))))))))))))????????????????????

345

1

Джендо Джедев

25.02 2023 в 18:25

Путистан тръгна на поразия и псетата почнаха да се ядат. Хахахахаха! Очаква се дефицит на пуканки. :D