Приберете си го. Арестуваха жена заради бележка на гроба на родителите на Путин

OFFNews 12 октомври 2022 в 19:47 11128 5

Ирина Цибанева

Снимка Медиазона

Ирина Цибанева по време на гледане на мярката й за неотклонение

60-годишната Ирина Цибанева от Санкт Петербург беше поставена под домашен арест и срещу нея е започнало наказателно производство заради бележка, оставена на гроба на родителите на руския президент Путин, съобщи руският портал „Медиазона“ с позоваване на сина й Максим Зибанев. Порталът не съобщава съдържанието на бележката, но според други руски издания на нея пишело „Приберете си го“.

Цибанева е посетила гробище в Санкт Петербург миналия четвъртък, на 6 октомври. В понеделник сутринта, на 10 октомври в апартамента и дошъл полицай.

„Дълго време не му е отворила, но когато казал, че ще разбие вратата, отворила. В 15:00 Цибанева била откарана в 35-о управление на полицията в Санкт Петербург. Там умували нещо дълго време. В крайна сметка през нощта се обади и каза, че ще има претърсване. Отидохме в дома й, но я нямаше. Не забелязахме и следи от обиск“, разказа Цибанев.

На 11 октомври Ирина Цибанева била отведена от полицията в Приморския районен съд на Санкт Петербург. Според служебния й адвокат Сергей Трусов, срещу жената е образувано дело по част 2, пункт "б" на член 244 от Наказателния кодекс (оскверняване на телата на мъртвите и техните гробни места, извършено на основата на политическа, идеологическа, расова, национална или религиозна омраза или вражда) и прокуратурата поиска задържане под стража, но съдът реши да я остави под домашен арест.

По време на самото дело за гледане на мярката за неотклонение стана ясен и текстът на процесната бележка до родителите на президента:

„Родители на маниака, приберете си го, от него има толкова болки и беди, целият свят се моли за смъртта му.. (не се чете). Смърт на Путин, вие сте отгледали урод и убиец.“

В съдебната зала Цибанова не е отрекла, че тя е написала бележката. По думите й това е станало след като е „изгледала новините и е разбрала, че всичко е много страшно, всичко е много печално, загиналите са твърде много“.

По време Родителите на Владимир Путин - Владимир Спиридонович Путин и Мария Иванова Путина (Шеломова) са погребани на Серафимовското гробище в Санкт Петербург през 1999 и 1998 година.

Това е второто „оплакване“ срещу сина им. На 27 септември на семейния гроб беше оставен плакат във формата на бележник, в който пишеше:

"Уважаем родители! Синът ви се държи безобразно! Бяга от уроците по история, бие се със съседите си по чин, заплашва да взриви цялото училище! Вземете мерки!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

5

Constanza

13.10 2022 в 09:06

Глас народен, глас божи.

-5489

4

Божее, какви идиотии вече измислят.

6386

3

Zlatko

12.10 2022 в 22:31

Явно след първата бележка са сложили камери при гроба, а след тази и карул ще поставят. Путя ще заповяда мобилизация на пазачи за гроба.

-240

2

редовно четящ

12.10 2022 в 21:46

Изгорен и разпилян на торището, това трябва за жужето!

936

1

escrin

12.10 2022 в 20:41

Тези гробове предстои да бъдат осквернявани още много пъти оттук нататък. Интересно дали самият Путю ще бъде погребан или ще остане без гроб (както ментора му Адолф)