Приятел: Животът на Шумахер е вън от опасност (обновена)

Френска тв: Има опасност от пълна парализа и загуба на гласа

OFFNews 04 януари 2014 в 13:39 1398 1

Подкрепата на феновете на Шумахер, които чакат пред болницата в Гренобъл.
Подкрепата на феновете на Шумахер, които чакат пред болницата в Гренобъл.

Животът на Михаел Шумахер вече не е в опасност. Това заяви приятел на седемкратния шампион от "Формула 1", който е в кома след падане при спускане със ски във френските Алпи.

"Не съм лекар, повтарям това, което Жерард Сайлънд (хирург и приятел на семейството на Шумахер) ми каза. Жерард Салйлънд каза, че състоянието му е сериозно, но, за щастие, животът му вече не е в опасност", заяви Филип Стрейф, бивш френски пилот, пред чакащите пред болницата в Гренобъл репортери.

В същото време френският новинарски телевизионен канал  BFM TV съобщи, че бившият състезател на "Ферари" може да остане парализиран и да изгуби гласа си. 

Малко по-късно в официално изявление агента на Шумахер Сабине Кем обяви, че състоянието му остава критично, но стабилно, съобщи агенция Reuters.

"Състоянието на Михаел остава критично, но стабилно. Бихме искали да подчертаем, че всяка информация относно здравето на Михаел, която не идва от лекуващите го лекари или мениджмънта на болницата, трябва да бъде приемана като невярна и като чиста спекулация", заяви Кем.

Междувременно, разследващите получиха камерата, която Шумахер е носил по време на спускането си. Ако е била включена, записът може да помогне при разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови