Претърсват домовете на пилотите на MH370

OFFNews 16 март 2014 в 11:29 41824 2

Капитанът на полет MH370
Капитанът на полет MH370 Захари Ахмад Шах

Световните агенции съобщиха за ново развитие в разследването на изчезналия полет на малайзийските авиолинии.

Започва претърсване на домовете на двамата пилоти и проучване на професионалната и личната им биография. Подозренията на разследващите били събудени от авиосимулатор, конструиран от капитана на полет MH370 - 53-годишният Захари Ахмад Шах. Съмненията се породиха след като стана ясно, че комуникационните системи на самолета са били умишлено изключени.

По информация на Франс прес капитанът на Боинга бил любител инженер, който конструирал в домашни условия полетен симулатор.
Днес властите в Малайзия дадоха нова пресконференция, на която новината за претърсването на домовете на пилотите бе потвърдена. Разследващите обявиха още, че разширяват търсенето по вода и суша, като в него се включват 25 държави. На картата по-долу се вижда огромният претърсвам периметър.



Капитан Шах работи за Malaysia Airlines от 1981 година и е уважаван пилот с 18 365 летателни часа. Той има собствен канал в Youtube, където е качил видеа с инструкции за поправка на климатици в домашни условия и други от типа "Направи си сам".


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews