Препоръки на СЗО: Коледа в тесен семеен кръг

OFFNews 24 ноември 2020 в 08:43 2473 0

Снимка Pixabay

На фона на наближаващите коледни празници, здравните експерти от Световната здравна организация препоръчаха тази година да няма големи тържества и дори да празнуваме чрез видеоконферентна връзка, предава Франс прес.

Основната препоръка на СЗО е тази година коледните тържества да бъдат в тесен семеен кръг. От организацията заявяват, че най-добрият вариант е изобщо да няма семейни събирания, като вместо тях се предвиди видеоконферентна семейна среща.

"Надяваме се, че всеки от нас ще прекара едни щастливи празнични дни и че ще намери начин да остане в контакт с близките си. За щастие, много хора по света имат възможността да се свържат с тях виртуално и смятам, че може би това е начинът, по който трябва да се действа на много места", каза Мария Ван Керхов - експерт от СЗО.

На този фон в САЩ вече започна празничният сезон с предстоящия Ден на благодарността. Асошиейтед прес пише, че около 1 млн. пътници вече са преминали през летищата в страната, пренебрегвайки препоръките на СЗО. Първата дама Мелания Тръмп също не прави изключение - тя планира прием в Белия дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови