Премиерът на Австралия Антъни Албанезе се сгоди навръх Свети Валентин

OFFNews 15 февруари 2024 в 14:54 1186 0

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе се сгоди навръх Свети Валентин

Снимка БГНЕС

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе се сгоди навръх Свети Валентин

Министър-председателят на Австралия Антъни Албанезе направи предложение за брак на партньорката си Джоди Хейдън навръх Свети Валентин, предадоха световните агенции.

Той си взе отпуск в сряда, за да отпразнува празника с любимата си и да ѝ подари пръстен.

Албанезе, който е на 60 години, обяви годежа в четвъртък, като публикува в социалните мрежи селфи с бъдещата си съпруга и надпис: "Тя каза "да". На снимката 45-годишната Хейдън показва годежен пръстен, в чиято изработка се е включила, отбелязва Ройтерс.

"За мен е голяма радост да намеря партньорка, с която да бъда през остатъка от живота си", каза Албанезе в интервю за "Скай".

От първата си съпруга, с която се раздели след 19-годишен брак, той има син, отбелязва Асошиейтед прес.

След среща в италиански ресторант навръх Свети Валентин, Албанезе попитал Хейдън дали иска да се омъжи за него на балкона на официалната резиденция на премиера в Канбера.

Приятелката му, която от доста време работи в пенсионен фонд, каза, че е била силно развълнувана от поздравленията, които са получили.

"Искам да благодаря на всички за ... поздравленията - от нашите приятели до семейството ни, от хора, които не познаваме", каза тя в интервю за "Скай".

Двойката се срещна за първи път на събитие в Мелбърн в началото на 2020 г. За първи път австралийски министър-председател се сгодява по време на мандата си, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс.

Опозиционният лидер Питър Дътън, обичайно остър критик на премиера, поздрави двойката в парламента и каза, че очаква "нашата версия" на кралската сватба.

Министрите поздравиха двойката в социалните мрежи. Външният министър Пени Уонг, с която Албанезе се познава от десетилетия, написа, че "любовта е красиво нещо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!