Пращат пак работници в Байконур в домашен платен отпуск

OFFNews 06 юни 2022 в 18:34 2370 2

Байконур

Работниците на "Прогрес" в Байконур - центърът, което изстрелва ракети на Роскосмос, са изпратени в домашен престой, съобщи в телеграм канала си База.

Служителите са уведомени, че от 16 юни до 17 юли ще бъде наложен престой. Шефовете се позовават на липсата на стартове, така че хората ще си стоят вкъщи в продължение на месец и ще получават две трети от средната си заплата.

По-голямата част от времето на престой ще е за хората, които се занимават пряко с ракетите, въпреки че понякога те могат да бъдат извикани за "спешни задачи". 

Досега компанията е въвеждала престой само два пъти. Първият път беше в началото на пандемията от COVID-19 преди 2 години. Вторият случай беше неотдавна, от 1 април до 10 май, когато изстрелването на ракети беше преустановено заради "специалната операция" на Русия в Украйна.

"Прогрес" е част от структурите на Роскосмос. Според База основният завод на организацията в Самара (където се произвеждат ракетите "Союз") и клоновете ѝ в други градове все още не са били подложени на такива мерки. Прекъсването се отнася само за филиала в Байконур, където се извършват изстрелванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

06.06 2022 в 19:00

Сега в платен, скоро и в неплатен.

1220

1

хr4

06.06 2022 в 18:52

Кво стаа? Пералните ли свършиха?
 
X

Да помогнем на украинските деца!