Пожар в оръжеен склад в Източна Украйна, евакуират 20 000 души (видео)

OFFNews 23 март 2017 в 11:24 3170 1

Пожар избухна в склад за оръжия и боеприпаси в Източна Украйна. Пожарът е възникнал след експлозии вследствие на "саботаж", съобщиха военните власти в страната, цитирани от Франс прес и БТА.

Оръжейният склад се намира в Балаклея, близо до Харков, посочи във Фейсбук военният прокурор Анатолий Матиос, като се позова на данни от разследване.

В складовете има над 138 хиляди тона боеприпаси, включително артилерийски снаряди, посочи Матиос, като допълни, че за момента няма информация за жертви. 

Евакуират живеещите в радиус от 5 км, които по данни на Би Би Си са около 20 000 души. 

Оръжията в местните складове са предназначени главно за силите, които се сражават с проруските бунтовници в съседните източни региони на Украйна, съобщи украинската телевизия "1 + 1".

През декември 2015 г. вече имаше опит да бъдат опожарени оръжейните складове в Балаклея, допълни телевизията. 

Най-малко двама души загинаха през октомври 2015 г. в поредица от експлозии в склад за боеприпаси в Сватово - недалеч от фронтовата линия.

Оръжейните складове в Украйна, където се съхраняват по принцип големи количества техника и боеприпаси, но понякога в примитивни условия, се случва да бъдат избирани за мишени от бунтовническите сили.

В конфликта между Киев и сепаратистите загинаха над 10 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови