Пожар изпепели полиграфически склад в Москва, горя завод за боеприпаси в Перм

OFFNews 03 май 2022 в 08:15 3138 1

Снимка iz.ru

Огромен пожар е избухнал в нощта срещу вторник в полиграфически складове в комплекса „Атлант-парк“ в Москва, съобщи gazeta.ru. Огънят е унищожил почти всичко, преди пожарът да бъде овладян към сутринта. Nexta съобщава, че изгорелите складове са на прокремълското издателство „Просвещение“.

Първите съобщения на регионалното подразделение на Министерството на извънредните ситуации е само за избухване на пожар в склад в Московска област, като впечатление прави броят на изпратените на място екипи – 100 пожарникари и 33 единици техника. В готовност е привлечен и противопожарен влак. Независимо от това огънят се е разпространил бързо и е изпепелил всичко на площ от близо 34 декара. В склада на издателството се е съхранявала готова печатна продукция.

Според информацията на телеграм канала 112 складовете в „Атлант-парк“ са дадени под наем на издателството „Просвещение“ и на компанията „Сток трейдинг“.

Пожарът в „Просвещение“ е вторият голям пожар в Русия за по-малко от 36 часа и поредният от серията инциденти във важни за руската икономика сектори. Късно вечерта на 1 май пожар е регистриран в завод за боеприпаси в Перм, където има две загинали работнички, а една е ранена. Заводът в Перм е важен елемент от Военно-промишления комплекс на Русия и произвежда амуниции от различни видове и калибри, като се започне от патрони за ловджии и картечници през танкови снаряди до боеприпаси за ракетните установки „Град“ и „Смерш“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!