Пожар горя в катедрала във френския град Нант (обновена)

OFFNews 18 юли 2020 в 11:02 3449 1

Снимка БТА/AP

Пожар избухна в катедралата във френския град Нант, съобщи Франс прес, позовавайки се на пожарната служба. 

Огънят вече е овладян.

Сигналът е получен в 7:44 часа. Над 100 пожарникари с 45 машини са гасили огъня.

Най-големи щети са нанесени върху органа в катедралата, който е почти изгорял.

Прокуратурата разследва умишлен палеж.

Храмът "Свети Петър и Павел" е един от най-големите готически катедрали във Франция. Строителството е започнало през 1434 г. и е продължило 457 години - до 1891 г. 

Средновековната католическа катедрала в Париж "Света Богородица" също беше опожарена, след като вечерта на 15 април 2019 г., по време на строителни дейности при мащабна реставрация, избухва голям пожар, който обхвана целия покрив и шпила.

Пожарът горя около 15 часа и унищожи целия покрив, но пожарникарите спасиха двете кули на фасадата. Заради реставрацията голяма част от експонатите бяха изнесени

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

1

Бухльо

18.07 2020 в 11:27

Влади, голяма новина. Не мога да не забележа обаче, че темата с протестите се отразява все по-постно - с по една сводка по часове и ако някой от външните автори реши да напише нещо. А малко повече по темата какво следва и трябва да се случи след оставките? Дали десницата ще реди дневния ред и какъв трябва да е, може ли да завием към Евразия, какви политики трябва да се развият пред идващата криза?
Или все повече се отдалечавате от това, което бяхте в началото и ставате някакъв алманах или не ви се иска Влади и Томето да напускат?