Повече от 100 лекари и зъболекари в капан на коронавируса в круизен кораб край Чили

OFFNews 17 март 2020 в 11:07 3856 0

Повече от 100 австралийски лекари и зъболекари бяха хванати в капан на борда на круизен кораб край бреговете на Чили, след като страната забрани акостирането на круизни кораби зарази пандемията от Covid-19, съобщи "Гардиън".

Корабът "Руал Амундсен", притежаван от круизната компания Hurtigruten, е един от няколкото заседнали край чилийското пристанище край град Пунта Аренас. Той има капацитет за по-малко от 500 пътници.

Чили забрани акостирането на плавателни съдове до септември, след като възрастен пътник на круизен кораб се оказа с положителен тест за коронавирус. Забраната обяви в неделя здравният министър Хайме Манялич, който е лекар.

Екипът на "Гардиън" в Австралия потвърждава, че на борда са повече от 100 лекари, зъболекари и здравни експерти от страната са пътували към Антарктида, Фолклендските острови и чилийските фиорди в рамките на комбинирана медицинска и зъболекарска конференция.

Круизната компания казва, че работи с чилийското правителство, местните власти, посолства, летища и авиокомпании, за да осигури слизането на пътниците колкото се може по-скоро.

Пътниците са в добро настроение, няма случаи на коронавирус на кораба.

Корабът е нов, плава от миналата година, има три ресторанта, фитнес център и уелнес център, басейн.

В Чили има 155 потвърдени случаи на Covid-19 към понеделник.

Други страни, които са забранили акостирането на кораби, включват Австралия, Колумбия, Гърция, Италия, Черна гора и Португалия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови