Повдигнаха три обвинения срещу сина на Байдън

OFFNews 15 септември 2023 в 10:55 2030 5

байдън
Синът на президента.

3 федерални обвинения за притежание на оръжие бяха повдигнати на сина на президента Джо Байдън - Хънтър Байдън.

Две от обвиненията са за невярна информация при закупуването на оръжието, а третото е за незаконно придобиване на такова. Причината е, че в тои период Хънтър Байдън е признал, че е употребявал наркотици.

През юли между съдебните власти и Хънтър Байдън беше постигнато споразумение, според което той се призна за виновен във федералния съд на Делауеър за неплащане на данъци. В замяна получи присъда за пробация. Към това имаше и обвинение за незаконно притежаване на оръжие, но то трябваше да отпадне след две години, ако Хънтър спази условията на т.н. споразумение за отклоняване.

Още на следващият месец обаче споразумението вместо да бъде финализирано след 5 годишно разследване, започна да се разпада. Съдия Мериелън Норейка изрази съмнения относно някои детайли, а екипът на специалния прокурор Дейвид Вайс каза, че служител от пробационния отдел никога не го е подписвал и това го прави невалидно.

Правният екип на Хънтър Байдън обаче твърди, че подписаното от прокурорите споразумение остава в сила.

Обвиненията към Хънтър Байдън идват само дни, след като републиканците в Камарата на представителите започнаха разследване за импийчмънт на американския президент с твърдението ,че той се е намесил неправомерно в полза на сина си, когато е бил в борда на енергийната компания Burisma в Украйна.

От Белият дом отричат всякакви нарушения, включително и твърдението на републиканците, че президентът може да е приел подкуп от украински олигарх, съобщава БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

5

Bad Horse

16.09 2023 в 00:26

Ми, не съвсем. Повечето не могат да понасят Тръмп, а аз смятам, че е най-добрия президент от Рейгън насам. Но поне си спорим като едно време, когато можехме да понасяме различни мнения без истерия.

А Ордера и Спирита и имаше един с Чегобара аватар... изчезнаха нещо... Мислех че са просто самотни хорица търсещи внимание, ама не. Явно са били платени тролове, щото изведнъж се преместиха на по-добри пасища.

11024

4

Комита

15.09 2023 в 21:36

Dear Bad Horse,

Тук пиша винаги спонтанно и не ми е цел да се харесвам на никого, но те уверявам, че по засегнатите въпроси сме от една и съща страна на барикадата - заедно с уважаемите dolivo, 6eker4o, Johnny B Goode, Джендо Джедев, alfakentavur и останалите благородни форумци, чиито коментари следя с интерес. Все пак оценявам, че не си ме зачислил автоматично към дружинката на ордера и спиртосания :)))

12407

3

Bad Horse

15.09 2023 в 12:56

@Комита

Навлизаш в опасни води, като говориш срещу Байдън! В очите на първосигналните драскачи, това те прави върл поддръжник на Тръмп, и по неразбираема асоциация, на Путин също. И понеже си путинист и далаверите на Байдъновимса свързани с корумпирана Украйна, значи мразиш и Украйна.

Наскоро четох коментар тук, че Байдън бил по-добър оратор от Тръмп. Паднах от коня. ;)

Както и да е, нямам си никаква идея какви са ти вижданията за каквото и да било, само казвам как се приема критика на Байдън. Защото Нета е детска градина и писачите са умствено на 6 години.

11024

2

Комита

15.09 2023 в 12:12

Цялото семейство Байдън е затънало в корупция, за която у нас почти не се пише. Още докато Джо е вице на Барак Обама, членове на семейството му получават милиони долари за „консултантски услуги“ от руски, украински и китайски компании и частни лица - вероятно срещу обещания за политическо влияние в определени сфери.

Срещу баща и син Байдън текат още разследвания, които биха могли да доведат до започване на процедура по импийчмънт.

2550

1

alfakentavur

15.09 2023 в 11:28

Сега президента Байдън ще го обвинят във връзки с Държавна сигурност :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!