Посолството на САЩ в Москва призова американските граждани да напуснат незабавно Русия

OFFNews 28 септември 2022 в 17:17 4146 2

посолство

Снимка Архив

Посолството на САЩ в Москва.

Посолството на САЩ в Москва съветва американските граждани незабавно да напуснат Русия. През следващата седмица се очакват по-нататъшни действия от страна на руските власти след "референдумите" в окупираните части на Украйна, а тази седмица Кремъл заяви, че все още не са взети "никакви решения" за затваряне на границите и въвеждане на военно положение, съобщи Би Би Си.

"Гражданите на САЩ не трябва да посещават Русия. Тези, които пребивават (страната) или пътуват в Русия, трябва незабавно да я напуснат, докато съществуват ограничени възможности за търговски пътувания", се казва в изявление на посолството, публикувано на сайта му.

На 24 януари, точно един месец преди руската инвазия, САЩ призоваха американците да се въздържат от пътувания до Украйна поради заплахата от руски военни действия и наредиха на членовете на семействата на дипломатите да напуснат страната.

На 21 септември руското правителство започна да мобилизира граждани във въоръжените сили, за да подкрепи инвазията в Украйна, припомня дипломатическата мисия на САЩ. Те се опасяват, че Русия може да откаже да признае американското гражданство на двойните граждани и да им попречи да напуснат Русия, а освен това да ги задължи да служат в армията.

Възможността за напускане на Русия вече е ограничена, но все още има възможност за пътуване с кола и автобус.

"Ако искате да напуснете Русия, трябва сами да се погрижите за това възможно най-скоро. Посолството на САЩ има сериозни ограничения за оказване на помощ на американски граждани", предупреждават от дипломатическата мисия.

Преди САЩ България, Полша и Естония призоваха своите граждани да напуснат руската територия.

Американските дипломати не изключват, че условията, включително възможностите за транспорт, могат "внезапно да станат още по-рестриктивни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

2

DARTH VADER

28.09 2022 в 20:17

ВЪПРОС НА ЧАСОВЕ Е ДА СЕ СЛУЧИ НЕИЗБЕЖНОТО И ЛОГИЧНОТО

КОГАТО ЩАТИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ХОРАТА СИ ДА СЕ МАХНАТ ОТ НЯКЪДЕ,ТОВА ЗНАЧИ САМО ЕДНО...

КРАЯТ НА ЦАРЯ И КЛИКАТА Е ВЪПРОС НА ЧАСОВЕ,ПРЕДПОЛАГАМ

10298

1

AntiZ

28.09 2022 в 18:08

Нещо ми подсказва, че бункерния плъх ще го отнесе съвсем скоро? Тук между другото има интересна ретроспекция на целия руски дебилизъм.
https://putinism.wordpress.com/2022/09/27/utro/
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика