Посланикът ни в Индия: Тук здравната система е в пълен колапс

OFFNews 30 април 2021 в 09:02 5934 0

"Индия не е далечен проблем. В такива пандемични времена разстоянията са съвсем скъсени. Здравната система в Индия е в пълен колапс. Коронавирусът не си отива! Това, което се случва в Индия, го показва. Никой не предполагаше, че това ще се случи”. Това разказа българският посланик в Индия Елеонора Димитрова по Нова телевизия.

Световните информационни агенции определиха случващото се в тази страна като "епична трагедия". 80% от болните в някои градове са починали, защото не са получили помощ от клиниките. 

По думите на посланик Димитрова за пореден ден броят на новите случаи на заразени е над 350 000, а броят на смъртните случаи е над 3500. Само в Делхи има над 100 000 активни случая.

„Представете си какво предизвикателство е това за здравната система. И това е само официалната статистика, което е още по-страшно. Лабораториите отдавна изчерпаха капацитета си за тестване. Крематориумите също изнемогват”, каза още посланик Димитрова.

Тя заяви, че няма информация за заразени българи в Индия. Сред служителите на посолството също няма случаи на коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews